• 9.5
    •  085 - 040 8044
    • Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
    • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
    • Kies zelf je leverdag

Picanha a la Duijvelslekker

Bereidingswijze

Picanha is één van de populairste BBQ steaks van het moment en dat is wat ons betreft 

Picanha met chimichurri, zoete aardappel puree, little gem sla en gegrilde ui

 

Picanha

1 hele picanha (black angus) 1,2 - 1,6 kg

4-5 eetlepels beef rub of peper en grof zeezout

 

Zorg er voor dat er maximaal een vetlaag van 0,5 cm op de bovenkant van de picanha zit. Zit er meer dan snijd je het overtollige vet weg. Snij het vet om de 0,5 cm in, draai 90 graden en doe dit nogmaals totdat je een mooi ruitpatroon hebt. Zorg er voor dat je alleen in het vet snijd en niet in het vlees. Verwijder eventuele vliezen aan de onderkant van de picanha. Voeg de kruiden toe (beef rub of peper en zout) en zorg er voor dat deze ook tussen de gleuven van het vet komen. Laat het vlees nu 1 uur rusten en verwarm ondertussen de bbq op indirecte wijze voor op 135 graden. Voeg nog 3 stuks eikenhouten rookchucks toe en leg de picanha op de bbq totdat je een kerntemperatuur van 48 graden hebt bereikt. Haal deze van de bbq en laat deze rusten onder aluminiumfolie terwijl je de bbq ombouwt naar direct grillen. Grill vervolgens de picanha direct af tot een kern temperatuur van 52 graden met het vet naar beneden. Laat nog even rusten 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd daarna in dunne plakken tegen de draad in.

 

Vinaigrette

40 gram mosterd zonder zaadjes

1 eidooier

Zout en peper

2 eetlepels dragon azijn

300 ml druivenpit olie

 

Doe de mosterd, eidooier, dragon azijn, peper en zout samen in de mengkom van de mixer. 

Mix de massa en voeg beetje bij beetje de olie toe tot een homogene massa. 

Verdun met een scheutje water.

 

Little gem

Marinade

Olijfolie (genoeg voor een bodem om in te marineren)

Limoensap van 1 limoen

2 knoflooktenen

1 eetlepel groente kruiden

2 eetlepels platte peterselie

 

Overig

4 kropjes little gem sla

Vinaigrette (zie hier boven)

Parmezaanse kaas

 

Meng alle ingrediënten voor de marinade samen en snijd de little gem door de midden. Leg deze vervolgens in de marinade. Grill de gemarineerde little gem op de bbq tot ze lauw warm zijn er mooie grillstrepen hebben. Voeg als laatste nog een beetje marinade toe, vervolgens rasp van Parmezaanse kaas en de vinaigrette.

 

Zoete aardappel puree

4 grote zoete aardappels

8 takjes tijm

4 takjes oregano

Olijfolie

Zout en peper

Komijnpoeder

Ongezouten roomboter

 

Was de zoete aardappels en dep daarna goed droog. Pak 4 vellen aluminiumfolie en leg hier de aardappels in. Druppel hier wat olijfolie over en vervolgens de tijm, oregano en peper en zout. Vouw vervolgens de folie dicht om de aardappel heen. Leg de 4 pakketjes tussen de gloeiende kolen totdat je voelt dat de aardappel zacht is geworden. Maak het pakketje open snijd de aardappel open en lepel de binnenkant van de aardappel leeg en doen in een steelpan. Voeg komijn, peper en zout en roomboter toe en mix alles goed door elkaar.

 

Gegrilde ui

2 grote witte uien

Olijfolie

Peper en zout

 

Pel de witte uien en snijd deze in plakken van 1,5 cm. Besmeer met olijfolie en leg ze op de bbq (direct grillen). Als deze wat zachter zijn maar nog niet donker gekleurd haal je deze er af, kruid ze met peper en zout en verdeel je ze in ringen.

 

 Chimichurri

100 ml olijfolie

2 eetlepels rode wijn azijn

1 bos platte peterselie

1 eetlepel oregano

1 koffielepel bieslook

1 rode peper (zaadjes verwijderd)

2 teentjes knoflook

Peper en zout

 

Snijd alle ingrediënten fijn en doe ze in een kom, voeg de olijfolie, rode wijn azijn en peper en zout toe en meng alles goed door elkaar. Laat minimaal 3 uur in de koelkast marineren, zodat de smaken goed door elkaar mengen.

Recepten