Picanha Black Angus USA

Picanha van Certified Black Angus USA.

Let op: lagere gewichten kunnen delen zijn van de picanha, bijvoorbeeld in de lengte doormidden gesneden. 

Lees meer
Pas Picanha Black Angus USA aan

* Verplichte velden

  • Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
  • Nog € 75,00 voor GRATIS verzending!
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
  • Bereidingswijze

    Productinformatie

    Picanha van Certified Black Angus USA.

    Let op: lagere gewichten kunnen delen zijn van de picanha, bijvoorbeeld in de lengte doormidden gesneden. 


    Lange tijd ondergewaardeerd, maar tegenwoordig op waarde geschat: Picanha / staartstuk is heerlijk mals vlees, fijn van draad en vol van smaak. Picanha Black Angus USA is top of the bill...

    Wat is Pincanha / staartstuk?

    Picanha, een klassieker in Brazilië, in Nederland ook wel bekend als staartstuk. Het vlees zit namelijk aan het verlengde van de platte bil, oftewel de achtervoet, net onder de staart. Hier geldt: hoe meer naar de punt, hoe zachter het vlees. Uit een rund kunnen maar twee staartstukken worden gesneden, een rund heeft immers maar twee billen. In typische vleeslanden zoals USA, Argentinië en Brazilië is Picanha – oftewel staartstuk – misschien wel het nummer 1 barbecue vlees. Het vlees heeft aan één kant een vetlaag, wat ervoor zorgt dat het sappig blijft en veel smaak heeft. Picanha bak je dan ook in die vetlaag. In Zuid-Amerika heeft Picanha de status van ossenhaas, maar sinds bekende slagers – zoals Ginger Pig in Londen - hun liefde voor dit vlees met de wereld delen, neemt de populariteit van dit vlees ook hier in rap tempo toe. En terecht! Picanha Black Angus USA is heerlijk vlees met een prachtige prijs/kwaliteit verhouding!

    Picanha Black Angus USA

    Dit staartsuk komt van grainfed USA Black Angus rund; waarvan je de herkomst zéker proeft. Veehouders van raszuiver Black Angus volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en krijgen enkel plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze groot worden gebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren. Maar Picanha USA Black Angus is dan ook een klasse apart!


    Bereidingswijze

    Picanha is een prachtige steak/roast die je op diverse manieren kunt bereiden. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

    Picanha low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
    Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
    Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
    Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C Medium rare 54C
    Medium 57C
    Rose/Welldone 62C

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1,5 uur

    Reversed sear Picanha (garen & afgrillen)

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
    Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
    Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
    Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
    Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Kern eindtemperaturen

    Rare 52C (rund, kalf)
    Medium rare 54C (rund, kalf)
    Medium 57C (rund, lam, kalf)
    Rose/welldone 62C (lam)

    Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur.

    Bereiding Picanha Sous Vide

    Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
    Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
    Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
    Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
    Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
    Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

    Instelwaarde sous vide stick voor picanha

    Rare: 52C in 3 uur
    Medium: 54C in 3 uur
    Medium/Rare: 56C in 3 uur


    Ingredienten

    100% rundvlees

    Butcher's Notes

    Picanha is in opmars en dat snap ik volledig. Supermooi BBQ vlees. Zeker als je het staartstuk dichtbij de punt hebt, heb je ultiem BBQ vlees in handen. Ik heb de eer gehad om de BBQ's op de oranjecampings in Brazilie te verzorgen (tijdens WK Voetbal) en daar was uiteraard een hoofdrol voor Picanha. Heerlijk vlees met een goede prijs/kwaliteitverhouding!



    Wat vind je van dit product?
    Anderen bekeken ook