Pulled Pork Pig Shots

Bereidingswijze

 
Op zoek naar een gerecht waar je cholesterolgehalte van verdubbelt ? Look no further!
 
Ik [Jeremy] heb dit receptuur bedacht uit noodzaak, ik had geen brood of beleg in huis voor de lunch. Maar wel restjes pulled pork en bacon. En zo werd deze magistrale calorierijke snack geboren. Wil je zo ook maken? Je kunt natuurlijk leftover pulled pork gebruiken, bijvoorbeeld naar dit recept, maar je kunt óók kant-en-klare pulled pork bestellen. Onze slagers hebben deze namelijk met net zo veel liefde klaargemaakt en je kunt er alle kanten mee op [nacho's bijvoorbeeld, hmmm].

Bereiding Pulled Pork Pig Shots

Verwarm de oven, smoker of BBQ tot 135C. Leg een strip bacon plakjes op een snijplank en plaats aan de onderkant een bol pulled pork ongeveer even dik en breed als je duim. Rol deze op en plaats op een rek. Herhaal dit totdat je out of bacon en pulled pork bent. Nadat alle pig shots gerold zijn, bedek deze dan in de Pink devil rub van no rubbish. Roze lijkt misschien gek maar wanneer deze rub karamelizeert ontstaat er een mooie rode kleur.

Plaats in de oven, smoker of BBQ voor ongeveer een uur of totdat de bacon krokant begint te worden

Lak de pig shots met een beetje opgewarmde BBQ saus en laat dit even 10 min intrekken in de oven.

Done! Een vette, zoute, zoute en boterzachte verwennerij: de nachtmerrie van elke cardioloog. Let op, deel deze wel met vrienden anders pas je straks niet meer door de deur.

ENJOY!
Recepten