Reverse sear Picanha steaks Wagyu A5

Bereidingswijze

De populariteit van Picanha is de afgelopen jaren in gigantisch gestegen in Nederland. Deze typisch Braziliaanse cut was lange tijd een zeer betaalbare, maar smaakvolle steak, of eigenlijk roast, want dit is natuurlijk een prachtig stuk vlees om in z'n geheel te bereiden. Picanha is inmiddels een van de meest populaire BBQ roasts en dat is niet voor niets. Wél moet je deze cut van een mooi vleesras eten en dat zit met A5 Japans Wagyu natuurlijk wel snor.

Eén van de beste technieken om een groter stuk vlees te garen is de reverse sear. Zéker als je goud in handen hebt, zoals deze A5 Japans Wagyu picanha. Die wil je immers niet verpesten. En met reversed sear kan het eigenlijk niet misgaan. Deze techniek kan je voor alle grote stukken vlees gebruiken en dit zal ook zeker indruk op je vrienden maken.

Bereidingswijze A5 Wagyu Picanha

  • Eerst gaan we het stuk vlees een dry brine geven. Het zout onttrekt een deel van het vocht en breekt enzymen af in het vlees. Een soort snel dry aging proces.
  • Snijd de vet kap kruislings in. Dit helpt met het smelten van het vet. Strooi zout op de Picanha en leg een avond in de koelkast. Verwijder de volgende dag het zout en bedek volledig in een mooie rub
  • Ik heb zelf gekozen voor de zwarte rub van No Rubbish. Gruwelijk he dat zwarte ?
  • Plaats op de BBQ of oven op 130C voor ongeveer 2,5uur. Of totdat een kerntemperatuur is bereikt van 50C.
  • Steek de BBQ flink op en karamelizeer het vlees op het open vuur. Dit kan je ook in een pan doen… maar met vuur spelen is zoveel leuker! 52C is perfect voor medium rare, en trust me, jij wilt jouw Picanha medium rare!
  • Laat zeker 20min rusten onder folie en snijd dan aan. 

Geloof ons maar, dit is hemels!!

ENJOY!

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept