Ribeye rollade van het spit

Ingredienten

1 Rib eye rollade
1 Halve bos tijm
1 halve bos Rozemarijn
3 Tenen knoflook
Scheutje olijf olie
Zout & peper

Bereidingswijze

Cheap is het niet,  maar een spit is wel eenb ontzettend leuke tool voor de Kamado . Het is eigenlijk een hele fancy tool dat jouw vlees draaiend houdt boven het vuur en zorgt voor een hele mooie gelijkmatige garing.

Dit is niet bepaald een nieuwe techniek, maar man man man wat is het leuk. De
ribeye rollade is een prachtig stuk om te bereiden voor familie en vrienden.

Bereiding ribeye rollade van het spit

  • Verwarm de BBQ op 120C en installeer het spit voor directe hitte.
  • The butchery is al erg gul geweest met een eigen huisgemaakte marinade, maar ik wil toch liever de Franse kant op gaan deze keer.
  • Spoel de marinade af en dep droog met een doek.
  • Hak de tijm en rozemarijn fijn samen met de knoflook en voeg hier de olijfolie en de zout en peper aan toe.
  • Smeer dit over de rollade heen en plaats het stuk aan de spit.
  • Het vlees zal ongeveer 30-40min nodig hebben om een mooie medium rare te bereiken. Check dit altijd met een thermometer en laat minimaal 10 minuten rusten voordat het aangesneden word.
  • Ik heb er voor gekozen om wat aardappels te roosteren in een pan op het vuur die de vlees sappen opvangt, een echte aanrader!

ENJOY!