• 9.6
    •  085 - 040 8044
    • Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
    • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
    • Kies zelf je leverdag

Schelpenpasta met traditionele Bolognesesaus

Bereidingswijze

Pasta Bolognese, maar dan iets anders dan we gewend zijn. Deze schelpenpasta is namelijk nét even wat feestelijker dan de traditionele spaghetti. Overigens is spaghetti in Italie sowieso iets minder traditioneel dan wij Nederlanders denken. De keuze is reuze en daar maken Italianen dankbaar gebruik van.

De snelle versie

Bolognese is normaal gesproken een tijdrovend gerecht om te maken. Wil je de saus goed op smaak hebben, dan kun je hem gerust de hele dag opzetten. Heerlijk om in het weekend te doen, want eenmaal op het vuur, hoef je er nauwelijks naar om te kijken. Maar je moet er wél voor thuisblijven. Om het je makkelijk te maken, hebben wij een assortiment van hoogwaardige sauzen, zoals ook deze Bolognesesaus. Zonder E-Nummers en andere kunstmatige toevoegingen. Zoals het hoort. Dus. Wat moet je doen? Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Kruid het gehakt naar smaak en bak deze (bij voorkeur in een gietijzeren) koekenpan. Voeg de saus toe en laat even staan. Giet de pasta af en doe in een ovenschaal. Vul deze met de saus en gratineer met de Parmezaanse kaas. Plaats de ovenschaal zo'n 5 minuten in de oven op 180 graden. Laat afkoelen, verdeel netjes over de borden en maak af met wat verse basilicum. Kind kan de was doen. Topgerecht om toch indruk mee te maken op een doordeweekse dag...

Recepten