Schelpenpasta met een snelle Bolognesesaus

Bereidingswijze

Pasta Bolognese, maar dan iets anders dan we gewend zijn. Deze schelpenpasta is namelijk nét even wat feestelijker dan de traditionele spaghetti. Overigens is spaghetti in Italie sowieso iets minder traditioneel dan wij Nederlanders denken. De keuze is reuze en daar maken Italianen dankbaar gebruik van.

De snelle Bolognese versie

Bolognese is normaal gesproken een tijdrovend gerecht om te maken. Wil je de saus goed op smaak hebben, dan kun je hem gerust de hele dag opzetten. Heerlijk om in het weekend te doen, want eenmaal op het vuur, hoef je er nauwelijks naar om te kijken. Maar je moet er wél voor thuisblijven. Om het je makkelijk te maken, hebben wij een assortiment van hoogwaardige sauzen, zoals Bolognesesaus. Bij de ingredienten vind je een bolognesesaus waar ook al gehakt in zit. Dubbelop wellicht. Je zou dus ook kunnen kiezen voor bijvoorbeeld de tomatensaus met basilicum. Is heerlijk! Zonder E-Nummers en andere kunstmatige toevoegingen. Zoals het hoort. Dus. Wat moet je doen? Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Snipper in tussentijd de ui en fruit deze samen met de [geperste] knoflookteen in [bij voorkeur een gietijzeren] koekenpan. Kruid het gehakt naar smaak en bak deze mee. Voeg nu de saus toe en laat even staan. Giet de pasta af en doe in een ovenschaal. Vul deze met de saus en gratineer met de Parmezaanse kaas. Plaats de ovenschaal zo'n 5 minuten in de oven op 180 graden. Laat afkoelen, verdeel netjes over de borden en maak af met wat verse basilicum. Kind kan de was doen. Topgerecht om toch indruk mee te maken op een doordeweekse dag...

Recepten