Skirt steak taco's

Ingredienten

Skirt steak
Marinade
3 teentjes Knoflook, fijngehakt
Sap van 1 limoen
2 eetlepels Olijfolie
1 theelepel Komijnpoeder
1 theelepel Gerookt paprikapoeder
1 theelepel Chilipoeder
Zout en versgemalen peper naar smaak
Tomaten-ui-jalapeño salsa (relish)
4 Tomaten, in kleine blokjes (verwijder eerst de zaadlijsten)
1 Kleine rode ui, gesnipperd
1 Jalapeño, fijngehakt
2 Rode pepers, fijngehakt
Snufje zout
Sap van ½ limoen
Guacamole
2 Rijpe avocado’s
1 Jalapeño, fijngehakt
1 Kleine ui, gesnipperd
1 Eetlepel verse oregano (gesnipperd)
1 Eetlepel avocado-olie (of olijfolie)
Sap van ½ limoen
Versgemalen zwarte peper
Snufje zeezout
Overige ingrediënten
250 gram Crème fraîche
Handje Verse koriander, fijngehakt
Hot sauce (Frank’s hot sauce of neem je eigen favoriet)
10-15 Taco’s (bij voorkeur maïstortilla’s 10 cm doorsnede)
Geraspte kaas (optioneel, voor kort bakken op de taco’s of als topping)

Skirt steak taco’s, een klassiek gerecht uit de Mexicaanse keuken, vooral geliefd vanwege de volle smaak van de steak en de frisse, pittige toppings. Skirt steak is een lange, dunne, goed dooraderde snit rundvlees die bekendstaat om z'n rijke smaak en korte bereidingstijd op hoge temperatuur. Mijn persoonlijke favoriet! In Mexico wordt deze steak vaak gemarineerd en snel gegrild boven een open vuur, waarna het vlees in dunne reepjes wordt gesneden en geserveerd in warme tortilla’s. Als topping adviseer ik een tomaten-ui-jalapeno salsa, wat koriander, crème fraiche, je favoriete hot-sauce en een zelfgemaakte guacamole. Gebruik vooral de toppings die je zelf lekker vindt, dit is slechts een (zeer smakelijke) suggestie.

SAMENVATTING

  • Bereiding op BBQ
  • Voorbereidingstijd 15 minuten
  • Marineren 3 uur of overnacht
  • Bereidingstijd: 10 minuten

Skirt steak marineren

  • Meng alle ingrediënten voor de marinade in een ruime kom.
  • Snij de skirt steak in stukken van ongeveer 20 cm
  • Voeg de skirt steak toe aan de marinade en zorg dat het vlees goed bedekt is.
  • Dek af en laat minimaal 3 uur marineren in de koelkast (liefst langer, tot overnacht).

Salsa maken

  1. Meng alle ingrediënten voor de tomaten-ui-jalapeño salsa in een kom.
  2. Breng op smaak met zout en limoensap.
  3. Zet koel weg tot gebruik.

Guacamole maken

  1. Prak de avocado’s grof in een kom.
  2. Voeg ui, jalapeño, olie, limoensap, oregano, peper en zout naar smaak toe.
  3. Roer kort door zodat de structuur wat grof blijft.

Bereiding skirt steak taco's

Steak grillen
Verwarm de BBQ of grill tot ±225 °C (directe hitte). Grill de skirt steak 2–3 minuten per kant, afhankelijk van de dikte, tot medium-rare/medium.

skirt steak

Taco’s verwarmen

Bak de tortilla’s kort op de BBQ, in een pan of oven. Je kunt er eventueel wat geraspte kaas op smelten, dit maakt het nog rijker. Gebruik een tex-mex kaasmix of bijvoorbeeld cheddar rasp.

Vlees laten rusten
Haal de steak van de grill en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd daarna haaks op de draad in dunne reepjes.

Taco’s samenstellen

Tijd voor the fun part: het opbouwen van de taco's. 

  • Skirt steak
  • Lepel salsa
  • Lepel guacamole
  • Dotje crème fraîche
  • Wat koriander
  • En wat drupjes hot sauce naar smaak

Het ziet er een beetje rommelig uit maar als je hem dubbel vouwt zie je er niets meer van ;-)

skirt steak taco

Taco's serveren

Vouw de tortilla nu dubbel om hem zonder vieze vingers op te kunnen pakken. Lekker met de handjes eten kan bij deze Taco’s geen kwaad. Vouw ze dus dubbel en geniet van de combinatie van hartig, spicy zoet en fris.

ENJOY!


Meest gekocht
Iberico braadworst chorizo
check-circle Maandag in huis
10,99
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Maandag in huis
5,99
Kreeftstaart Canada Kreeftenstaart Canada
check-circle Maandag in huis
39,99