Stroopwafel Ribs St. Louis Style

Bereidingswijze

Jeremy van Black Gold Smokehouse vroeg zijn volgers op instagram wat zij graag wilden dat hij ging maken met een rack ribs van The Butchery. Kwamen mooie ideeën uit, met deze stroopwafel ribs als één van uitschieters. WOW! Here he goes:

Ik was LICHTELIJK bang voor hoe ik dit in 's werelds naam ging doen. Het zijn tenslotte twee hele bijzondere smaken, en iets zoets combineren met vlees vergt veel aandacht en creativiteit.
 
Na wat vallen en opstaan heb ik de ultieme Hollandse rib gecreëerd. Perfect in balans EN een echte showstopper. Ik gebruikte St. Louis Style Ribs, maar als je lieve baby backs gebruikt, kan natuurlijk ook!

Bereidingswijze Stroopwafel Ribs St. Louis Style

  • Maak de St. Louis ribs schoon door ze te ontvliezen en de rib tips aan de bovenzijde eraf te snijden. Dit doet je door in de breedte door het kraakbeen te snijden van de rib. Zo krijg je een mooie vierkante rib.
  • Bedek de rib volledig in jouw favoriete BBQ rib, go wild! Ik heb deze keer een rub gebruikt van Meatchurch.
  • Steek de BBQ aan en behoud een temperatuur van 135C. Plaats de rib op de BBQ voor ongeveer 4 uur.
  • Leg de plakken bacon op een bakplaat, bestrooi lichtjes met suiker en de BBQ  rub. Plaats in de oven op 150C voor ongeveer 20 minuten, of totdat de bacon krokant is en mooi is bruin geworden.
  • Snijd de bacon in grote stukken, en snijd ook de 3 stroopwafels in gelijke stukken. Mix dit door elkaar.
  • Je rib zal nu mooi van kleur zijn. Plaats de ribs op een vel butcher paper samen met de boter, BBQ saus en appelstroop. Wikkel de rib strak in!
  • Rib terug op de BBQ en gaar de rib tot dat er een kern temperatuur bereikt is van 97C. Laat de ribs even rusten een half uur.
  • Lak de ribs in met jouw favoriete BBQ saus en bestrooi met de stroopwafel bacon mix.
  • Dit geeft een heerlijk textuur aan jouw rib en de echte stroopwafel smaak natuurlijk.
Ik hoop dat je geniet van dit stukje Hollandse glorie! Heb ik wel gedaan.

ENJOY!
 
Recepten