Tiroler Grostl met spek, worst & schnitzel

Bereidingswijze

Tiroler Gröstl, ultieme winterkost toch? Krachtvoer met hoofdletter K. Niet voor niets is dit traditioneel wintersportvoer. Wij hebben 'm overigens wel heel krachtig gemaakt, met spek, worst én schnitzel, maar weglaten kan natuurlijk altijd... Je kunt (een selectie van) de ingrediënten in je winkelwagen kieperen, maar dat hoeft niet. Maak 'm gewoon zoals jij dat lekker vindt! 

Bereiding Tiroler Grostl

Kook in een koekenpan de krieltjes in 10 min gaar. Doe de laatste 3 minuten de  sperziebonen (tenzij je ze doorgekookt eet) en giet vervolgens af. Snijd de rookworst in plakjes en bak  in een andere pan de spekjes en de rookworst 10 min aan. Voeg de champignons toe en bak 5 min mee. Klop 4 eieren en voeg toe aan het spek, de worst en champignons. Blijf roeren totdat je een soort roerei effect krijgt en meng vervolgens met de aardappelen en sperziebonen. 

Laat nog even pruttelen en bak in de tussentijd 4 schnitzels op (een halve schnitzel pp is in principe ook meer dan genoeg, maar dat mag je natuurlijk lekker zelf bepalen). Tot slot maak je van de overige eieren een spiegelei. 

Verdeel de Tiroler Gröstl over 4 borden en leg er een schnitzel en spiegelei bovenop. Strooi er wat verse bieslook overheen en serveer warm. Daar kun je wel even mee vooruit ;-)

Mahlzeit! 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept