Tournedos in jus met zelfgemaakte friet

Ingredienten

Diner 2 personen
2 Tournedos
1 bakje Kant-en-klare culinaire jus
500 gram Agria of andere frietaardappelen
Roomboter om te bakken
4 Sneetjes witbrood
Zout en peper

Bereidingswijze

Tournedos in een smaakvolle jus met homemade frieten én een plak witbrood. Hoe lekker wil je het hebben? Robert van Dijk van @vurigekolen maakte dit fijne maaltje klaar en gebruikte daarbij onze kant-en-klare truffeljus. Maar als je liever rode wijn, rode port of een andere smaak kiest, kan dat natuurlijk ook. De keuze is reuze en je vindt Butchery's kant-en-klare jus hier.  En je gaat jezelf en/of je gasten er zéker mee verrassen. Thuis uit eten, maar dan the easy way. Want tournedos met friet is natuurlijk altijd een goed idee!

Bereiding zelfgemaakte friet

 
1. Schil de aardappels en snijd ze in frieten.
2. Laat de frieten 30 minuten in koud water weken. Giet ze af en dep ze droog.
3. Plaats de frieten zonder olie in het mandje van de airfryer en bak ze 10 minuten op 120 graden.
4. Haal ze uit het mandje, laat ze even afkoelen en voeg een eetlepel olijfolie toe.
5. Bak ze vervolgens af in de airfryer voor 20 tot 25 minuten op 180 graden, tot ze knapperig en klaar zijn om te serveren.

tournedos

Bereiding van de tournedos

1. Haal de tournedos 30 minuten van tevoren uit de verpakking en laat ze op kamertemperatuur komen.
2. Verhit een koekenpan op het fornuis en voeg een flinke klont roomboter en een scheutje olijfolie toe.
3.  Laat het goed heet worden.
4. Dep de tournedos droog met keukenpapier.
5. Bestrooi de tournedos vlak voordat ze de pan ingaan met wat zout, wanneer de boter niet meer schuimt.
6. Bak de tournedos voor medium rare eerst 2 minuten aan de ene kant en 1 tot 2 minuten aan de andere kant.
7. Laat ze vervolgens minimaal 5 minuten rusten in losjes gevouwen aluminiumfolie.
8. Voeg de jus toe aan het braadvocht en laat het warm worden.
9. Strooi tot slot een beetje versgemalen peper over de tournedos.
 
ENJOY!