Truffel A5 Wagyu rib fingers

Bereidingswijze

Oké oké, dus je wilt toch echt graag een keer Japans Wagyu proberen - want the real deal - je scrolt door het A5 Wagyu assortiment en je ziet al die goddelijke stukken vlees je aanstaren.
 
Wat een prachtige vet marbling, hoe zou het smaken? Hoe maak ik het klaar? Waarom is het zo duur?!
 
Het is een grote stap voor veel mensen om zoiets te bestellen online, en ook nog eens de angst om het goed te bereiden. Want wat doe je nou als je A5 Wagyu hebt verpest door even niet op te letten? Geen zorgen, I’m here to help [Jeremy van Black Gold Smokehouse]. We gaan eerst een teen dompelen in de wereld van Wagyu en ik zal jouw gids zijn.
 
Rib fingers zijn razend populair. Dat is het vlees wat tussen de ribben vandaan gesneden word. Erg smaakvol, maar wel taai als het niet juist wordt bereid. Langzaam garen heeft de voorkeur, maar Wagyu rib fingers ? Die zijn van zo'n waanzinnig hoge kwaliteit dat je het kunt eten als steak.

Voorbereiding Wagyu Rib Fingers

Haal de ribfingers uit de verpakking en dep ze goed droog. Bewonder het vet en marbling waar Wagyu zo famous voor is. Jij hebt nu Wagyu in je handen! Maak een foto, stuur het naar je vrienden, post het op je socials want het is toch stiekem best leuk om je vrienden jaloers te maken.
 
Verhit een goede gietijzeren pan en plaats een druppel arachideolie in de pan. Gebruik een servet om dit uit te smeren in de pan zodat er alleen een dunne laag overblijft. De reden waarom wij zo weinig olie aan het gebruiken zijn is omdat het Wagyu vet zal smelten in de pan. Bestrooi de Wagyu ribfingers met zout en peper. Je mag ook talloze andere kruiden gebruiken zoals die van No Rubbish bijvoorbeeld maar ik ben een purist als het aankomt op Wagyu.

Bereiding A5 Rib Fingers

Bak de Wagyu aan alle kanten goudbruin. Houd ongeveer 2 min per kant aan. Vuur laag en dan een flinke klodder boter er in. Pak een lepel en schep de schuimige boter over de Wagyu ribfingers heen. Gooi een flinke schep truffel tapenade door de boter heen en zorg dat alle Wagyu goed bedekt is met een glanzende laag aan truffel boter. Haal het vlees uit de pan en laat het rusten, net als een steak. Snijd het aan grove stukken en serveer met wat mooie grove zeezout vlokken.
 
Zelf vind ik het ontzettend lekker om dit te gebruiken als een heerlijke verwennerij wanneer vrienden langskomen. Vooraf een maaltijd met een goed glas wijn zoals een Amarone. Dit is wel een product dat je eigenlijk met vrienden moet eten, of met je partner. Het is namelijk zo bijzonder, je moet het gewoon een keer geprobeerd hebben. Het mooie aan rib fingers is, je krijgt de smaak en beleving van hele dure Wagyu, maar niet het zelfde prijskaartje.
 
ENJOY!
Bekijk alle Japans Wagyu >>
Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept