T-bone Simmentaler

T-bone van het smaakvolle Simmentaler rund.

Lees meer
Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Dag- of avondlevering
  • Gratis verzending v.a. € 75
Anderen bekeken ook

Productinformatie

T-bone Steak Simmentaler 

Supermooie T-Bone steak van het smaakvolle Simmentaler rund, ook wel bekend als Fleckfieh. Een populaire T-vormige steak; qua grootte, maar vooral omdat het twee hele fijne - misschien wel de fijnste - stukken van het rund bevat, namelijk entrecote en ossenhaas. Supersmaakvol, helemaal van een kwalitatief runderras als Simmentaler. 

Wat is Simmentaler rund?

Het Simmentaler rund is wat ons betreft de vleesgeworden Milka koe. Ja écht. Het dier heeft vast en zeker model gestaan. Alleen zijn de vlekken niet paars, maar (licht)bruin tot roodbont, maar wél met de bekende witte kop. Het ras Simmentaler gaat way back. Het is al in de Middeleeuwen ontstaan uit een kruising tussen een Duits- en een Zwitsers vleesras. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. Simmentaler is trouwens geen universele naam voor dit ras. In Duitsland gaan de koeien door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit dier onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Simmentaler runderen heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees onmiskenbaar ten goede!


Ingredienten

100% rundvlees

Butcher's Notes

Het malse van de ossenhaas gecombineerd met het rijke vetrandje van de entrecote; dat is toch the best of two worlds? Als je vlees aan bot grilt, geeft dat  bovendien een heerlijk rijke smaak en als liefhebber het bot afkluiven… dat kán als je niet in een restaurant zit

…  En laten we vooral ons vlees van eigen bodem een podium geven. De dikbilvaarzen uit onze regio worden eerlijk gehouden en hebben een authentieke rundvleessmaak. Bovendien is dikbilvaars lekker mals en magerder dan bijvoorbeeld Black Angus vlees.


Wat vind je van dit product?