Iberico schouder met been

Varkensschouder met been van het Spaanse Iberico varken.

Lees meer
Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Dag- of avondlevering
  • Gratis verzending v.a. € 75

Productinformatie

Varkensschouder met been

Deze hele varkensschouder aan het been wordt gesneden uit een flinke bonk spieren en is van zichzelf dus niet het meest malse vlees. Wel bevat schoudervlees veel vet, wat natuurlijk smaak afgeeft. Helemaal aan het been van het Iberico varken! Deze varkensschouder is bij uitstek geschikt voor een langzame garing. Low & Slow bereiding van een Ibérico schouder met been resulteert in het meest malse en sappige vlees met een mooie karakteristieke smaak. Geen dagelijkse kost, maar prachtig vlees voor gelegenheden!

Wat is Iberico?

De cerdo Ibérico komt alleen voor in het zuiden van Spanje en stamt af van het mediterrane wilde zwijn. Iberico varkens zijn fijn gebouwd, donker van kleur en worden gefokt in 'La Dehesa', een gebied langs de Portugese grens. In deze omgeving vind je kurk- en steeneiken en juist die bomen zijn verantwoordelijk voor de karakteristieke smaak van Ibérico. De varkens eten namelijk de bellota's (eikels) die de bomen afgeven, kilo's per dag! Een Ibérico varken kan zo in relatief korte tijd op een gewicht komen van zo'n 160-180 kilo! Iberico varkens zijn vettige varkens en ook dat is één van de eigenschappen die het varken zo beroemd hebben gemaakt. Het vlees is namelijk rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren dat vooral intramusculair aanwezig is. Tussen de spieren dus. Dat zorgt er niet alleen voor dat het vlees smelt in de mond, maar is óók vet van het gezonde soort. Kenners weten het... de specifieke smaak van Ibérico is nauwelijks te evenaren! Zo'n varkensschouder kun je dus prima een zondagmiddagje voor uittrekken!


Ingredienten

100% varkensvlees

Butcher's Notes

Ik ben gek op Low & Slow bereidingen en Ibérico is natuurlijk een klasse apart. Helemaal als je een deel pakt dat van zichzelf al wat vetter is, zoals de schouder. Mooi karakteristiek vlees en dus echt even wat anders!


Wat vind je van dit product?