Black wagyu Week
Black Wagyu Week!
The Butchery is in 2018 ontstaan vanuit mijn droom om - naast Lantinga slagerij en vershuis in Meppel - een (online) slagerij te beginnen waar oprecht the sky the limit is. Een slagerij met de allermooiste en exclusieve vleesrassen ter wereld onder één dak. Inmiddels is die droom werkelijkheid en mogen we ons de Wagyu specialist van Nederland noemen. Met Japans Wagyu A3, A4 én A5 kwaliteit, maar ook Australia's finest Wagyu en sinds kort Black Marble: crossbreed Wagyuuit de States. Alles tot perfectie getrimd in de ideale vlees/vetverhouding en 100% grill ready. Beter wordt het écht niet. Bovendien hebben we een breed assortiment, want naast de bekende steaks hebben we ook rundergehakt, brisket, burgers, smeltvet en nog veel meer... Altijd al eens willen proberen? Dan is nu je moment.
De Black Wagyu Week is namelijk van start! Met de dikste Wagyu Deals en een waanzinnige Wagyu weggever: A5 Wagyu carpaccio de bresaola bij besteding van €150. Vooruitbestellen kan, dus leef je uit en laat je op deze pagina inspireren!
WAGYU STEAKS BESTSELLERS
5 VERSCHILLEN TUSSEN JAPANS WAGYU EN NIET-JAPANS WAGYU
Zoals je misschien al gezien had, verkopen we naast the real deal, ook Wagyu uit Australië en uit de USA. Niet al het Wagyu komt dus automatisch ook uit Japan, maar wat zijn dan de verschillen tussen Japans Wagyu en internationaal Wagyu? We hebben een lijstje voor je gemaakt met 5 verschillen:
- Oorsprong en Fokprogramma’s: In Japan is het fokken van Japanses Black Wagyu runderen een heus ambacht. Generaties lang worden deze runderen gefokt volgens strikte regels en tradities. Daarnaast zijn de fokprogramma’s in Japan sterk gereguleerd om de genetische zuiverheid en kwaliteit te waarborgen. Dit wordt in de landen buiten Japan niet zo goed gewaarborgd, waardoor er buiten Japan eigenlijk geen volbloed wagyu runderen te vinden zijn.
- Vetmarmering: Denk je aan Wagyu, denk je aan een waanzinnige vermarmering. Wist je dat er tussen een Japanse steak en bijvoorbeeld een Australische steak wel degelijk verschil zit? De marmering in een Japanse Wagyu Kagoshima steak zal altijd verfijnder en fijner zijn. Daarnaast is de kleur van Japanse A5 steak ook kenmerkend roze van kleur, terwijl internationaal Wagyu een meer rodere kleur heeft.
- Rangschikking en certificering: In Japan wordt Wagyu streng gerangschikt op basis van kwaliteit (A1 tot A5) door officiële instanties. Alleen runderen die aan de hoogste normen voldoen, krijgen de A5 certificering. Ook wordt het vlees vaak voorzien van certificaten die de herkomst en raszuiverheid garanderen. Hoewel buitenlandse rangschikkingssystemen erop lijken, wordt het net iets minder strikt toegekend.
- Smaak: Ga je voor een échte Japanse Wagyu steak van bijvoorbeeld ons Kagoshima wagyu, dan ervaar je de uitgesproken umami-smaak door de unieke vetverdeling. Het smelt letterlijk in je mond en heeft een romige, rijke smaak die moeilijk elders te repliceren is. Hoewel buitenlands Wagyu ook heel speciaal van smaak is, is het gewoon écht ander vlees. Zo ligt het smeltpunt anders en heeft het een minder uitgesproken umami-smaak.
- Prijs: Het zal je vast al opgevallen zijn dat er een flink verschil in prijs zit tussen Japans Wagyu en ander Wagyu vlees. Dit komt door de combinatie van kwaliteit, arbeidsintensieve productiemethode, beperkte export én exclusiviteit.
'DAGELIJKS' WAGYU VLEES
BUTCHERY CLUB SHOP
Al bekend met the ButcheryClub? Zo niet, dan bij deze! Wel zo handig om te weten, want zodra je een account aanmaakt, ben je automatisch 'lid'. Vanaf dat moment wordt er gespaard voor give aways en toekomstige events. Hoe? Nou, elke €10,- is 3 beefcoins waard, dus dat gaat alvast vanzelf. En wist je dat je zelfs voor Japanse Wagyu steaks kunt sparen?
LAAT JE INSPIREREN
Op onze receptenpagina vind je de mooiste wagyurecepten. Laat je vooral inspireren, gooi het benodigde vlees in je mandje en ga lekker aan de slag! Hieronder een aantal recepten met Wagyu uitgelicht..
KAGOSHIMA SELECTION JAPAN
Een keer The Real Deal proberen? Bestel dan zeker een steak van het Japanse Wagyu uit Kagoshima. Zeker de moeite waard..
NSW PREMIUM WAGYU AUSTRALIA
Japans Wagyu een te ver van je bed show? Kies dan voor Australisch Wagyu, we beloven: ook een waanzinnige smaakervaring!
BIJZONDERE WAGYU CUTS