The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
Japans Wagyu ribeye van 100% raszuiver Japans Wagyu > Japanese Black Kagoshima Wagyu grade A5+ met een BMS score van 12. The real deal!
Let op: bij de lagere gewichten is de ribeye doormidden gesneden. Zie foto 2.
Productinformatie
Japans Wagyu ribeye van 100% raszuiver Japans Wagyu > Japanese Black Kagoshima Wagyu grade A5+ met een BMS score van 12. The real deal!
Let op: bij de lagere gewichten is de ribeye doormidden gesneden. Zie foto 2.
Japanse Wagyu Rib eye
Wagyu. Het is de absolute top in runderrassen en daarvan is Japanese Black dan weer het neusje van de zalm. Letterlijk vertaald betekent Wagyu Japanse koe (wa = Japan, Gyu = koe) en dat zegt eigenlijk wel genoeg. Tot voor kort mocht dit vlees uberhaupt niet worden geexporteerd, maar sinds kort kunnen we ook in Nederland genieten van dit bijzondere vlees. Beperkt, dat wel. Want Japanese black - ook wel bekend als Kagoshima Wagyu - eet je niet elke dag.
Hoewel we het hier over superexclusief Wagyu vlees hebben, is niet iedereen (los van de prijs) enthousiast over dit intense vlees. Want de nootachtige smaak is intens en de structuur is zo zacht, dat je bijna vergeet dat je steak aan het eten bent.
Marmeringsgraad
Japanese Black wordt geroemd om het intramusculaire vet (vet tussen de spieren) en bijzondere marmering. Het vet smelt op relatief lage temperatuur en ligt zijdezacht op je tong. Bovendien is vet de smaakdrager van vlees en deze japanse Wagyu ribeye is dan ook zeer intens van smaak.
Er zijn meerdere gradaties marmering
- Grade A1: Lage – marble score 1
- Grade A2: Onder gemiddeld – marble score 2
- Grade A3: Gemiddeld – marble score 3 tot 4
- Grade A4: Goed – marble score 5 tot 7
- Grade A5: Excellent – marble score 8 tot 12
Daarnaast wordt er ook nog een onderscheid gemaakt in genetica score. Volbloed Wagyu en is dus FB (Full Blood). Dat is het vlees dat wij op The Butchery verkopen. Overige scores zijn:
F1 1/2 50.00% Wagyu
F2 3/4 75.00% Wagyu
F3 7/8 87.50% Wagyu
F4 15/16 93.75% Wagyu
F5 31/32 96.88% Wagyu
F6 63/64 98.44% Wagyu
F7 127/128 99.22% Wagyu
F8 255/256 99.61% Wagyu
F9 511/512 99.80% Wagyu
F10 1023/1024 99.90% Wagyu
FB 100/100 100.00% Wagyu Full Blood Wagyu
Tot slot wordt het vlees beoordeeld op de volgende aspecten:
> Kleur en helderheid van het vlees
> Stevigheid en textuur van het vlees
> Kleur en kwaliteit van het vet
- Wanneer ieder element beoordeeld is, krijgt het karkas de definitieve gradatie toegewezen. Hiervoor wordt de laagste score van de vier gebruikt. Wanneer 3 elementen beoordeeld worden met een 5 en 1 element wordt beoordeeld met een 3, zal het karkas een score 3 krijgen.
Japanese Black // Kagoshima Wagyu
Kagoshima Wagyu is afkomstig van 100% volbloed runderen (dus FB) van het ras Japanese Black uit Kagoshima Japan. Met een grade 5+ en een BMS (marmeringsgraad) van 12 is dit de absolute top of the bill. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Want de kwaliteit van Kagoshima Wagyu wordt gegarandeerd door strenge controle tijdens de selectie van het vlees. Alleen de grades A3, A4 en A5 zijn volgens de Japan Meat Grading Association goed genoeg en hier op The Butchery vind je zelfs grade 5+. Weet je tenminste zeker dat je the real Japanese deal te pakken hebt.
Ingredienten