Shabu Shabu

Shabu Shabu

Bekijken als Grid List

7 Items

per pagina
Oplopend sorteren
Bekijken als Grid List

7 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is shabu shabu?

Je kent Shabu Shabu wellicht van een all-you-can-eat formule waar – ironisch genoeg – sushi wordt geserveerd, maar feitelijk is Shabu Shabu een Japans gerecht dat vergelijkbaar is met fondue. Japanese hot pot dus. Shabu Shabu is dus gezellig tafelen, waarbij iedereen zijn eigen – flinterdun gesneden vlees, bij voorkeur natuurlijk Wagyu – bereid in een pot kokend hete bouillon. In diezelfde bouillon worden tevens kool, prei, wortelen. Udon noedels en paddenstoelen gegaard. Shabu shabu wordt traditioneel geserveerd met ponzu- en/of sesamsaus.

Japanse keuken

Doordat in Nederland de sushiketen Shabu Shabu breed is uitgerold, heeft dit traditionele gerecht een verkeerde lading gekregen. Als je het ons vraagt dan he? Wij zijn groot fan van de Aziatische keuken waarin shabu shabu een grote rol speelt. De snijwijze van het shabu shabu vlees is heel specifiek en ik (Bert-Jan Lantinga) heb een training moeten volgen om dit onder de knie te krijgen.

Korean BBQ

Zelf heb ik een jaar in Singapore gewoond en daar komt de Aziatische keuken natuurlijk perfect en veelal op hoog niveau samen. Niet alleen Japanese hot pot, maar ook Korean BBQ is daar razend populair. Kalbi short ribs bijvoorbeeld, oftewel, gezaagde short ribs zijn daar een geliefd BBQ gerecht, evenals karubi ribs: gezaagde short ribs zonder been. Alllemaal natuurlijk op die authentieke Asian Style wijze klaargemaakt. Veel sesam, soja, gember, ponzu etc. En met noedels of rijst als bijgerecht!

Bereidig Shabu Shabu

Steeds vaker kregen we de vraag of we op maat shabu shabu vlees konden snijden. Zelfde geldt voor Kalbi Short ribs. Heeft ongetwijfeld te maken met ons grote Wagyu assortiment. En omdat we zelf groot liefhebber zijn, konden we natuurlijk niet anders dan gehoor geven aan die vraag. Wij hebben naast rundvlees ook Ibérico varkensvlees flinterdun gesneden. Hoewel het shabu shabu vlees traditioneel gezien is bedoeld voor de Japanese hot pot, doet dit vlees het ook waanzinnig om hot & vlot te bereiden. Heel even om en om in de pan en dan serveren met soja- en sesamsaus. Een waanzinnige snack en prachtig voorgerecht! Kortom: we breiden ons shabu shabu, kalbi en karubi assortiment steeds verder uit. De Japanse keuken is waanzinnig populair in Nederland en dat juichen wij alleen maar toe. En wat denk je bijvoorbeeld van Japanse ramen of Vietnamese Pho? Allemaal waanzinnige gerechten die je kunt bereiden met flinterdun vlees dat wij – misschien ten onrechte - dus voor het gemak maar shabu shabu vlees noemen.

Shabu Shabu bestellen online

Shabu shabu online bestellen is dus een fluitje van een cent. Kies je favoriet, plaats de producten in je winkelmand, kies je leverdatum en plaats je bestelling. Je kunt je bestelling dezelfde dag in huis hebben, als je voor 11.00 bestelt. Quickfrozen, dus met behoud van alle voedingswaarden. Hetzelfde geldt voor Kalbi ribs en Karubi ribs. Met deze waanzinnige producten zet je nét even iets anders op tafel en zonder al te veel moeite. Sesam, Ponzu en Soja erbij en gaan met die banaan!