Butchery's Lenderollade (entrecote) Black Angus

BUTCHERY’S LENDEROLLADE BLACK ANGUS

De runder lenderollade is een verfijnde en smaakvolle rollade gemaakt van de lende van het rund, ook wel entrecote genoemd. De lenderollade is onze bestverkochte runderrollade en ideaal voor speciale gelegenheden!

DE RUNDERLENDE

De runderlende, ook wel bekend als entrecote is een klassiek en populair stuk vlees dat afkomstig is uit dunne lende van het rund die zich op zijn rug bevindt. Het is een mals stuk vlees met een mooie vetlaag aan de buitenkant, wat zorgt voor extra sappigheid en smaak tijdens het bereiden. De lende rollade van het Black Angus rund bevat ook nog eens een mooie hoeveelheid intramusculair vet wat tijdens het bakken door het vlees heen smelt. Dit zorgt voor nog extra smaak en sappigheid! De rollade is door onze meesterslagers gekruid en met de hand geknoopt, zodat je hem zonder al te veel moeite op tafel kan zetten!

NEBRASKA PRIME

Deze Black Angus Lenderollade komt van graangevoerde Noord-Amerikaanse Black Angus runderen, ofwel Nebraska Prime. Velen vinden dit het beste van het beste als het om rundvlees gaat. Het vlees is volledig natuurlijk en bevat geen kunstmatige toevoegingen: rundvlees zoals rundvlees bedoeld is. De veehouders van raszuiver Black Angus dienen zich te houden aan de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’. Dit is een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De Nebraska Prime leven erg vrij en kunnen grazen op uitgestrekte weiden. De runderen krijgen enkel en alleen plantaardige voeding (gras, mais en granen), waardoor ze op een natuurlijke en gezonde wijze opgroeien. Hier zit veel tijd in, maar daar krijg je een hoop voor terug. De beter je met de dieren omgaat, de beter de kwaliteit van het vlees. Dit zit bij Black Angus USA runderen wel goed!

BUTCHERY’S LENDEROLLADE BLACK ANGUS ONLINE BESTELLEN

Voor het bestellen van een lende rollade van het Black Angus rund ben je bij The Butchery aan het juiste adres! Het bestellen is erg makkelijk: als je voor 11 uur besteld heb je het dezelfde avond nog in huis. Komt dit toch niet helemaal goed uit? Geen zorgen, je kan gemakkelijk een ander moment kiezen. Al ons vlees wordt door onze meesterslagers zorgvuldig getrimd voor de perfecte verhouding tussen vlees en vet, wat zorgt voor optimale kwaliteit. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt verzonden, zodat deze kwaliteit tijdens het transport behouden blijft!

Een entrecote-, lende- of ribeyerollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Entrecote-, Lende- of ribeyerollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear Entrecote-, Lende- of ribeyerollade (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

Bereiding lende-, entrecote of ribeyerollade Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Ingrediënten

rundvlees 98%, rolladekruiden [zout 79%, specerij 15% [koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chili], kruidnagel 3%, additief [glucosestroop, zout, zuurteregelaar: E500, stabilisator: E262, E331, antioxidant: E301]]

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 743.72
Energie (kcal) 177.92
Vet (g) 10.05
Verzadigd vet (g) 4.81
Koolhydraten (g) 0.15
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.11
Eiwitten (g) 21.71
Zout (g) 1.64

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Butchery's Lenderollade (entrecote) Black Angus

Schrijf een review
Lekker gekruide lenderollade (entrecote) van het Black Angus rund. De rollade wordt rauw geleverd.

check-circle Vanavond in huis
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Vanavond in huis
9,95
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Vanavond in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Vanavond in huis
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Vanavond in huis
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Vanavond in huis
10,50
Steak Seasoning
check-circle Vanavond in huis
5,99
Seasalt flakes
check-circle Vanavond in huis
3,99

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch
check-circle Vanavond in huis
30,95
Aanmaakblokjes
check-circle Vanavond in huis
11,40
Grill Team casserole
check-circle Vanavond in huis
4,45
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Vanavond in huis
9,95
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Vanavond in huis
9,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Vanavond in huis
37,50
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
15,99
Meest gekocht
Spareribs Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
11,19
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
16,79
Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
8,99