Kalfs chateaubriand

Kalfs chateaubriand

De kalfs chateaubriand is het middelste deel van de haas en staat bekend om zijn zachte structuur en milde smaak. Het vlees is fijn van draad en heeft nauwelijks vet, waardoor het snel gaart en mals blijft. Een klassiek stuk dat ideaal is om kort te bakken en daarna even te laten rusten.

Wat is chateaubriand?

Chateaubriand wordt gesneden uit het dikste deel van de haas en is een favoriet bij liefhebbers van mals vlees. Even aanbraden en kort nagaren is genoeg om de structuur en smaak te behouden.

Kalfs chateaubriand online bestellen?

Kalfs chateaubriand bestel je eenvoudig online bij The Butchery. Onze slagers snijden elk stuk zorgvuldig, verpakken het vacuüm en leveren het flash frozen. Bestel voor 11 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België.

Chateaubriand is een feestelijke roast die je op verschillende manieren kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Chateaubriand low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1,5 uur

Reversed sear Chateaubriand (garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C (rund, kalf)
Medium rare 54C (rund, kalf)
Medium 57C (rund, lam, kalf)
Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.

Bereiding Chateaubriand Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor Chateaubriand

Rare: 52C in 2 uur
Medium: 54C in 2 uur
Medium/Rare: 56C in 2 uur

Ingredienten

kalfsvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 715
Energie (kcal) 171
Vet (g) 10.1
Verzadigd vet (g) 5.1
Koolhydraten (g) 0.0
Suikers (g) 0.0
Vezels (g) 0.0
Eiwitten (g) 20.0
Zout (g) 0.23

Kalfs chateaubriand

Deze kalfs chateaubriand is gesneden uit het midden van de haas en heeft een fijne structuur en milde smaak. Een klassiek stuk vlees dat mals blijft bij korte bereiding.

check-circle Vanavond in huis

+ Smaakmakers

+ 3,99 | Kruidenboter Cafe de Paris [100 gram]
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic
+ 4,99 | 200 gram black pepper saus
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 49,99 | 800 gram Black Tiger garnalen XXL [2-4 stuks]
+ 4,99 | 200 gram black pepper saus
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Deze kalfs chateaubriand is gesneden uit het midden van de haas en heeft een fijne structuur en milde smaak. Een klassiek stuk vlees dat mals blijft bij korte bereiding.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Vanavond in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Vanavond in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Vanavond in huis
Steak Seasoning
5,99
check-circle Vanavond in huis

Altijd handig bij steaks

Grill Team casserole
4,45
check-circle Vanavond in huis
Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
18,95
check-circle Vanavond in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Vanavond in huis
14,99
Iberico Ribfingers Iberico Ribfingers
check-circle Vanavond in huis
15,99
Kreeftstaart Canada Kreeftenstaart Canada
check-circle Vanavond in huis
39,99
Laden...