Chicken Adobo

Ingredienten

Diner 2-4 Personen
Chicken Adobo
500 gram Kippendijen
4 teentjes Knoflook, fijngehakt
1 Ui, in halve ringen gesneden
2 Laurierblaadjes
50 ml Sojasaus
25 ml Rijstazijn
1 eetlepel Suiker
5 Zwarte peperkorrels
Crispy knoflookrijst
Portie Afgekoelde jasmijnrijst (liefst van de vorige dag)
5 teentjes Knoflook, fijngehakt
2 eetlepels Plantaardige olie
1 Lente-ui, in dunne ringen

Bereidingswijze


Wie ons volgt weet dat we dol zijn op fusion gerechten en gelukkig weet Robert van Dijk van @vurigekolen dat ook. Hij maakte met onze kipdijfilet van Hollandsch Scharrelaar deze Chicken Adobo en wij kunnen verklappen: dit gerecht wil je maken!

Wat is Adobo?

Adobo is eenn populair gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Filipijnse keuken, maar ook voorkomt in verschillende Latijns-Amerikaanse culinaire tradities. Het gerecht wordt gekenmerkt door vlees (zoals kip, varkensvlees of rundvlees) dat wordt gemarineerd en vervolgens gesudderd in een smaakvolle saus op basis van azijn, sojasaus, knoflook, laurierbladeren en zwarte peperkorrels. De combinatie van zure, zoute en hartige smaken zorgt voor een rijke, unieke smaakervaring

Adobo bereiden

Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Bak de uien glazig en schuif ze naar de zijkant. Bak nu de kippendijen goudbruin, ongeveer 2 minuten per kant. Voeg de sojasaus, azijn, knoflook, peperkorrels, laurierblaadjes en suiker toe. Je kunt eventueel wat water toevoegen als het te droog is. Breng aan de kook en zet vervolgens het vuur lager. Laat het vlees 30-40 minuten zachtjes sudderen tot het gaar is en de saus is ingedikt.
 
Chicken Adobo
 
Rijst bereiden
 
Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Het liefst een dag van tevoren, zodat je het goed kunt laten afkoelen in de koelkast.
Verhit neutrale olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak tot deze goudbruin en krokant is, ongeveer 2-3 minuten. Let op dat de knoflook niet verbrandt, want dan wordt het bitter. Haal de knoflook eruit en laat uitlekken op keukenpapier. Gebruik dezelfde pan en voeg de gekookte rijst toe. Bak de rijst 5-7 minuten op middelhoog vuur, af en toe roerend, tot deze licht krokant is.
 
Serveertip: Doe de rijst in een kommetje, zet het bord er bovenop en draai om. Zo krijg je een mooi bolletje rijst.
Top af met de crispy knoflook en ringetjes lente ui

Chicken Adobo
 
ENJOY!