VIND 'T GOUDEN PAASEI EN ONTVANG 4 GRATIS LIVAR WORSTJES  | Lees Meer

Cote de bison met pink compound butter

Bereidingswijze

Ben je een man en niet vies van een girly twist? Of ben je gewoon een stoere vrouw die prima uit de voeten kan met een unit van een cote de bison? Dan is dit het recept voor jou! Een imposante bizon steak uit het ongerepte Canada. 

Bizonvlees

Bizonvlees heeft een iets zoetere smaak dan rundvlees en is over het algemeen magerder. Er wordt zelfs gezegd dat dit vlees magerder is dan kip. Ook bevat bizonvlees meer proteïne dan rundvlees, waardoor bizon heel populair is onder sporters. 
 
Bizonvlees is al vol van smaak, maar het kan geen kwaad om de natuur een beetje te helpen. Dit recept met pink butter zal je smaakpapillen laten tintelen. Echt een feestje, deze bizon steak!
 
Bizonvlees

Bereidingswijze Cote de Bison

  • Deze cote de bison komt met bot, maar ik heb ervoor gekozen om het bot van de steak weg te snijden en het vlees op te binden met slagerstouw. Zo heb ik een mooi rond stuk die gelijkmatig gaart. Als eerst gaat de steak sous vide voor 3 uur op 51c. Voeg in de zak een scheutje olijfolie toe plus de tenen knoflook en oregano. Ps je kan ook natuurlijk het stuk vlees heeeeel langzaam garen in de oven of bbq als je geen sous vide apparaat hebt.
  • Snijd de sjalotten fijn samen met de rest van de oregano en laat dit langzaam garen in een pannetje tot dat het zacht is. Voeg hier dan een flinke scheut rode wijn aan toe en laat dit reduceren.
  • Voeg het mengsel toe aan de boter en meng dit tot één. Een mixer zou in dit geval erg handig zijn, tenzij je spierballen wilt kweken.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak en twee eetlepels pink devil rub.
  • Leg twee lagen plastic folie op het keuken aanrecht en spatel hier de boter op. Rol voorzichtig een cilinder en knoop de uiteindes bij elkaar. Hoeft niet perfect te zijn, gaat om het idee. Plaats deze minimaal 30 min in de koelkast.
  • Nadat de bizon steak klaar is, dep je het vlees goed droog. Een natte steak krijgt geen mooie sear.
  • Ik grill mijn cote de bison af op een hibachi grill voor ongeveer 2min aan elke kant.
  • Snijd twee schijven pink butter, plaats dit op de steak en laat het rusten onder folie zodat niet alleen het vlees rust maar ook de boter lekker smelt. Klein beetje groen erbovenop en serveren maar...

ENJOY! 
Producten voor dit recept