Nieuw hier? Join ons loyaliteitsprogramma The ButcheryClub, ontvang 4 gratis USA Black Angus burgers én spaar automatisch voor gratis producten.
*Geldig op bestellingen v.a. €75
Door je in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne
gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier
automatisch mee in.
Konfijten is een eeuwenoude methode van producten garen en langer houdbaar maken. Vlees, vis of groenten worden langzaam gegaard in vet. Dat klinkt heel fancy maar het is eigenlijk grown low and slow frituren… het voordeel is dat je dus veel smaken toe kan voegen aan het vet om het nog smaakvoller te maken.
Je kan in vele verschillende soorten vet konfijten maar de koning der vetten is wat mij [Jeremy] toch wel echt ganzenvet!
Bereidingswijze gekonfijte lamsprocureur
Verwarm de oven of BBQ voor tot 140C.
Zout de lamsprocureur en laat dit intrekken voor ongeveer 30 minuten.
Plaats het vet, knoflook en een paar takken tijm en rozemarijn in een stoofpan.
Leg hier de lamsprocureur in en zorg dat de lam bedekt is met vet.
Laat dit zo'n 2,5 uur garen in de oven of BBQ met deksel op. De geur die er vanaf komt.. echt wow niet normaal gewoon!
Haal de lamsprocureur uit het vet (be careful, het is echt gloeiend heet!)
Dep droog en bestrooi met zout en peper
Bak de lamsprocureur tot slot goudbruin in een pan of ga lekker vlammen op de bbq. Your choice!
Prachtig gerecht, niet al te ingewikkeld en een keer iets anders!