Gevulde varkenshaas met champignons, truffel tapenade en Parmezaanse kaas

Ingredienten

Diner 3-4 Personen
2 Varkenshaasjes
12 plakken Ontbijtspek
200 gram Kastanjechampignons
2 theelepels Truffeltapenade
25 gram Parmezaanse Kaas (geraspt)
Versgemalen Zwarte Peper
Zeezout
Olijfolie

Benodigdheden

  • BBQ met Deksel
  • Kernthermometer
  • Rookhout (optioneel)
  • Keukenmachine (optioneel)
  • Koekenpan

Een varkenshaasje op z'n tijd zijn we dol op en het zachte vlees en de milde smaken gaan perfect samen met zout en krokant spek. Een mooie klassieke combinatie, dit recept van @BBQjunkie. Hij maakte 'm - hoe kan het ook anders - klaar op de BBQ, maar dit gerecht maak je natuurlijk ook eenvoudig klaar in de pan of oven! 

Voorbereiding: 45 minuten

Bereiding: 30 minuten
Rusttijd: 10 minuten

Voorbereiding vulling

Voor de bereiding van deze gevulde varkenshaas begin je met het voorbereiden van de vulling, Je wilt namelijk dat deze even kan afkoelen, voor je de varkenshaas ermee vult.
Neem hiervoor de kastanjechampignons en hak ze klein. Eventueel kun je dit ook met een keukenmachine klein draaien.

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en voeg olijfolie toe. Laat de pan heet worden en voeg dan de fijngehakte champignons toe.  Bak ze al roerend 8 tot 10 minuten, zodat het meeste vocht verdampt. Haal de pan dan van het vuur en meng de truffel tapenade door de champignons. Breng het geheel verder op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout en laat het vervolgens een half uurtje afkoelen.

Varkenshaas op de BBQ

Steek dan de BBQ aan en maak deze gereed voor indirecte hitte en een temperatuur van 150 graden. Haal ondertussen de varkenshaas uit de verpakking en dep ze droog met keukenpapier. Snijd de varkenshaas over de lengte in, maar niet door. Stop ongeveer een centimeter voordat je de varkenshaas door zou snijden. Neem nu het champignon mengsel en meng hier de geraspte Parmezaanse kaas doorheen.

varkenshaas

Neem nu 6 plakken ontbijtspek en leg deze, elkaar iets overlappend, op je werkblad. Leg er één van de ingesneden varkenshazen op en vul de inkeping ervan met het champignon mengsel. Rol de gevulde varkenshaas vervolgens stevig in het spek en herhaal dit met de rest van het spek, de andere varkenshaas en het restant van het champignon mengsel.

varkenshaas

Is de BBQ op temperatuur? Dan mogen de gevulde varkenshazen op de BBQ. Steek een probe in het midden van één van de varkenshazen en voeg eventueel nog een chunk rookhout (kersen of beuken) toe aan de brandende kolen. Sluit de BBQ met de deksel en gaar de varkenshaas tot een kerntemperatuur van 60 graden. Dit duurt 25 tot 30 minuten.

varkenshaas op de bbq

Haal de gevulde varkenshaas vervolgens weer van de BBQ en laat ze op een snijplank 8 tot 10 minuten rusten. Snijd de varkenshaas daarna in plakken van ongeveer een centimeter dik en serveer deze direct. 

varkenshaas

ENJOY!


Voor 10.00 uur besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Morgen in huis
12,99
Groentesoep
check-circle Morgen in huis
4,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 3,99
Laden...