Hawaiian Style Kalbi Ribs

Bereidingswijze

Kalbi ribs zijn echt een must try, als je het mij [Jeremy] vraagt. Ontzettend simpel om te maken, maar bovenal zijn ze bijzonder smaakvol. Het is één van mijn goals om naar Hawaï te gaan, tot die tijd moet ik maar genoegen nemen met deze ribs.
 
Kalbi ribs komen oorspronkelijk uit Korea, maar omdat er gigantisch veel Oosterse invloeden zijn in de Hawaïiaanse keuken hebben zij hun eigen methode bedacht. Korean Kalbi is vaak iets meer spicy en kruidiger, Hawaiian gaan meer voor de combinatie sweet and salty.
 
Beide zijn heerlijk, maar Hawaiiaanse Kalbi will blow your mind!

Bereidingswijze Hawaiian Kalbi

Hawaiian Kalbi

Doe alle ingrediënten in een blender en laat deze goed draaien totdat er een egale massa ontstaat. Recepten online verschillen

hierover, je mag uiteraard alles mooi fijn snijden en door elkaar mixen maar door het te blenden komen de smaken veel makkelijker vrij en hoeven de ribs minder lang te marineren. Pak een diepe schaal of ziplock zak en plaats hier je ribs in. Giet het mengsel vervolgens over de ribs en zorg dat alles goed bedekt is. Laat minimaal 12 uur in de koelkast staan, maximaal 3 dagen. Dek het wel goed af, want de geur is vrij explosief. Nadat jouw ribs klaar zijn met de marinade, is het simpelweg de ribs  op een hete BBQ of bakplaat gooien en zorgen dat ze mooi karamelizeren. Beetje sesamzaad en flinterdun gesneden bosui erover en klaar zijn je Hawaiian Kalbi ribs. Zelf eet ik het graag met kimchi’ en sticky rice.

Kleine tip, het is een simpel recept dus de kwaliteit van de ingrediënten zijn belangrijk. Ik gebruik uiteraard de Kalbi ribs van The Butchery, maar probeer ook net even iets meer geld uit te geven aan goede sojasaus en een mooie sesamolie. Maakt echt het verschil!
 
ENJOY!
Bekijk alles short ribs >>
Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept