Indische Kippenpoten in Curry
Bereidingswijze
Hóe waanzinnig zien deze kippenpoten in kruidige curry saus van Tinus van @fikkenenbikken eruit? Nogal waanzinnig toch? Wil je toch nu eten? Je kunt dit gerecht klaarmaken op de BBQ, maar kan óók gewoon in een mooie braadpan op het fornuis natuurlijk. Met onderstaand recept is het zo gepiept en je hebt toch iets bijzonders op tafel staan.
Foto: isabellehattink.nl
Bereiding kippenpoten in Indische curry
-
Verhit een beetje olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de uien, knoflook en gember tot ze zacht en lichtbruin zijn.
-
Voeg de currypasta toe en bak deze kort mee om de smaken vrij te laten komen.
-
Voeg de kippenpoten toe en bruin ze aan alle kanten.
-
Voeg de tomatenblokjes, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, paprikapoeder en cayennepeper toe. Roer goed om alle ingrediënten te combineren.
-
Giet de kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager, dek af en laat sudderen tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt. Dit duurt meestal ongeveer 25-30 minuten.
-
Proef de curry en breng op smaak met zout en peper.
-
Serveer de Indische kippenpoten in curry over rijst of met naanbrood. Garneer met verse koriander.
ENJOY!