Op werkdagen kun je bij The Butchery kiezen voor same day delivery. Dat betekent dat als je vóór 11.00 bestelt, dezelfde avond je bestelling nog wordt bezorgd. Je kiest zelf je leverdag én je kunt kiezen tussen dag- en avondlevering. Handig, want zo kun je altijd een moment kiezen om je frozen vlees pakket aan te nemen!
Op de afrekenpagina staat automatisch het snelste levermoment geselecteerd. Mocht je onverhoopt niet thuis zijn of je bestelling liever op een andere dag ontvangen, dan kan je via de kalender in de check-out gemakkelijk een andere leverdag kiezen. Naast het kiezen van de leverdag, heb je ook keuze in het levermoment: 's avonds of overdag.
Bij besteding vanaf €100 versturen we je bestelling helemaal gratis! Vanwege duurzaamheid, maar ook de hoge kosten van frozen delivery, vragen we bij bestellingen onder €50 een bezorgvergoeding van €12,95. Tussen de €50 en €100 zijn de bezorgkosten €8,95.*
*Bezorginformatie geldt voor levering in Nederland & Vlaanderen.
Wist je dat als je een account bij ons aanmaakt, dat je automatisch meespaart in ons loyaliteitsprogramma? Zo spaar je gemakkelijk gratis producten bij elkaar! Elke €10 die je besteedt is 3 beefcoins waard en bij besteding van €200 krijg je 100 bonus beefcoins! Zo gaat dat wel heel hard..
> Elke € 10 bij een bestelling: 3 Beefcoins > Inschrijven nieuwsbrief: 2 Beefcoins
Yakitori is een Japanse wijze om kip te bereiden op een grill. Met Yakitori wordt vaak de gehele kip gebruikt, dus kippenhartjes, maagjes, darmen, borst, dijen etc. In Nederland zijn we niet echt gewend aan ingewanden, maar borst en dijen vinden we heerlijk! Daarom heb ik (@Rudilicious_Kitchen) in dit recept gebruik gemaakt van kippendijen. Maar wees vrij in wat je gebruikt van de kip, want verandering van spijs doet eten immer. Met name kippenhartjes zijn heerlijk!
Voor Yakitori moeten we een Tare maken, oftewel een Yakitori saus. Yakitori chefs staan vaak bekend om hun bereidingen van de spiesjes, maar vooral ook om hun Tare saus, die soms wel tientallen jaren oud kunnen zijn. De saus die na een avond bakken overblijft, is een stuk rijker dan de saus waarmee men die avond begon. De saus wordt namelijk aangevuld met de sappen, het vet en het zout van het vlees dat er in gedipt wordt. Daarna vullen ze de saus aan met de standaard ingrediënten. De saus wordt zo na ieder gebruik steeds rijker van smaak. Tare is enkele weken houdbaar in de koelkast, maar als je hem vaak gebruikt en opwarmt, kan je die houdbaarheid dus steeds verlengen, zoals de Yakitori chef’s doen.
Bereiding Tare
Snijd de lente ui en de gember in grove stukken.
Doe samen met de overige ingrediënten, behalve de knoflook, in een sauspannetje.
Pers de knoflook uit in het sauspannetje.
Breng de saus aan de kook, zet vervolgens het vuur wat lager en laat zo'n 15 minuten zacht pruttelen.
Na 15 minuten haal je de gember stukken en de lente-ui uit de saus en laat je de saus afkoelen tot kamertemperatuur.
Bereiding kipspiesjes
Maak mooie kipspiesjes van kippendijen. Zorg ervoor dat de blokjes niet te dik zijn omdat we ze direct gaan grillen. Anders verbrand de buitenkant terwijl de binnenkant nog rauw is.
Kruid de dijen met wat zout en eventueel met wat peper.
Grill de spiesjes op de grill, met voorkeur op een yakitori grill of een shichirin. Op die manier zullen ze sneller garen en nog al hun smaken en sappen bewaren.
Een minuutje voor ze klaar zijn, dip je de spiesjes nu onder in de Tare. Leg de spiesjes terug op de grill maar houd goed in de gaten. Door de vele suiker in de saus kan het namelijk snel aanbranden. Blijf de spiesjes goed draaien!
Wanneer de spiesjes klaar zijn, dip je ze nog één keer in de saus voor je het serveert.
ENJOY!
Recept delen
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis
Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr)
100% tevredenheidsgarantie