Kippendijen Asian Style

Bereidingswijze

Kippendijen kies ik [Ruud van Rudilicious Kitchen] vrijwel altijd boven kippenborst. De reden daarvoor is dat kippendij een stuk vetter en daardoor smaakvoller en malser is dan kippenborst. En je weet wat ze zeggen, kip is 't meest veelzijdige stukje vlees! Daarom hier weer een supersimpel maar overheerlijk recept waarmee jij je stam kan voederen en je Alpha status behoudt. Heerlijk gekruid en krokant van buiten, ontzettend mals en sappig van binnen. Ik maakte ze op de BBQ klaar, maar in de grillpan kan natuurlijk ook heel goed. 

Bereidingswijze kippendijen 

  1. Begin met het insnijden van de dikke stukken van de kippendijen. Dit zal helpen om de kip gelijkmatig te garen en de smaken beter te laten doordringen.
  2. In een kom, meng knoflookpoeder, chilipoeder (naar smaak), ketoembar, zwarte peper, gemberpoeder, sereh, rietsuiker, zout en eventueel MSG. De exacte hoeveelheid van elk ingrediënt hangt af van je persoonlijke smaak, dus begin met kleine hoeveelheden en voeg meer toe indien nodig.
  3. Wrijf de kippendijen grondig in met het kruidenmengsel. Zorg ervoor dat alle kanten van de kip goed bedekt zijn. Laat de gekruide kippendijen vervolgens een nachtje in de koelkast marineren voor maximale smaak.
  4. Haal de gemarineerde kippendijen 30 minuten voordat je gaat grillen uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
  5. Verhit je barbecue tot een hoge temperatuur. Zorg ervoor dat het rooster goed heet is voordat je begint met grillen.
  6. Plaats de kippendijen op het hete rooster en grill ze ongeveer 4-5 minuten aan elke kant, of totdat ze gaar zijn en een mooie gegrilde korst hebben.
  7. Halverwege het grillen kun je de kippendijen bestrijken met een beetje donkere sojasaus om een extra smaaklaag toe te voegen.
  8. Strooi wat sesamzaad over de gegrilde kippendijen voordat je ze serveert voor een knapperige textuur en een heerlijke smaak.
  9. Serveer de gegrilde kippendijen direct en geniet ervan!

Kippendijen

Dit recept levert heerlijk gekruide en gegrilde kippendijen op met een smaakvolle Aziatische twist. Pas de kruiden en specerijen naar smaak aan en experimenteer met de hoeveelheden om aan je persoonlijke voorkeur te voldoen. Als je MSG gebruikt, wat ik aanbeveel, gebruik dan minder zout. MSG is namelijk een beetje zoutig.

ENJOY!
Kipdijfilet Bestellen >
 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept