Kippenpoten met homemade spicy pindasaus

Ingredienten

Diner 4 Personen
4 Kippenpoten
Rib naar keuze (bijvoorbeeld een mix van paprika, knoflookpoeder, uienpoeder, zout en peper)
Witte rijst
1 Komkommer, in plakjes
2 el Witte wijnazijn
Kroepoek
Gebakken uitjes
Saus
2 el Sriracha-saus
2 el Ketjap
2 el Ketchup
2 el Water
1 el Chilisaus
2 el Pindakaas

Bereidingswijze

Ooooh the joy van een goede kippenpoot met kruidig velletje. Soms is er gewoon echt niks lekkerder. Zéker als je daar een spicy homemade satésaus, rijst en kroepoek bij serveert. Maaltje hoor! Een recept van @fikkenenbikken met onze BBQ kippenpoten.

Bereidingswijze kippenpoten 

  • Steek de Big Green Egg aan en verwarm deze tot een temperatuur van ongeveer 180-200 graden Celsius voor indirect grillen.
  • Breng de kippenpoten op smaak met de rib. Zorg ervoor dat de poten gelijkmatig bedekt zijn en laat de smaken minimaal 30 minuten intrekken.
  • Leg de kippenpoten op de Big Green Egg en sluit het deksel.
  • Laat de kippenbouten ongeveer 45-60 minuten grillen tot ze een krokant korstje hebben en een kerntemperatuur van 75 graden Celsius bereikt.
  • In de tussentijd kook je de witte rijst volgens de instructies
  • De komkommersalade maak je door de komkommer in dunne plakjes te snijde (leve de kaasschaaf) en minimaal 15 minuten te marineren in witte wijnazijn. Kan ook heel goed van tevoren dus!
  • Meng alle ingrediënten van de saus door elkaar en kook even kort in (als je deze warm wilt serveren)
  • Maak de borden op en strooi op het allerlaatst de crunchy uitjes over de saus als finishing touch.
  • Serveren maar....

ENJOY!