Supersnelle Oosterse Biefstuk salade met mango

Bereidingswijze

Supersnel en superlekker is deze Oosterse biefstuk salade. Zo eente die je eet als je even behoefte hebt aan iets gezonds! Het meeste werk is het snijden, maar zelfs dat kun je afvangen. Bij de Appie heb je bijvoorbeeld paksoi, sojabonen radijssalade en dat is al de perfecte basis voor dit recept. Maar goed. Zelf snijden kan dus ook. Wat je wilt!

Haal in elk geval de biefstukken vast uit de koelkast, zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen. Kruid indien gewenst alvast met wat verse peper.

Oosterse Salade

Snijd de paksoi als een salade, de radijs julienne en de bosui in ringetjes. Verwijder de pitjes uit de rode peper en snijd in kleine halve ringetjes.  Zelf vind ik zo fijn mogelijk lekker, maar dat is natuurlijk aan jezelf! Halveer de de avocado en snijd deze in blokjes. Doe hetzelfde met de mango en gooi nu alles bij elkaar in een grote kom. Hussel goed door elkaar en je basis voor de salade is klaar.

Bereiding Oosterse Dressing

Doe nu de ingredienten voor de dressing in een kommetje en lepel goed door elkaar. Proef vooral even of het naar je smaak is. Een beetje meer of minder gembersiroop is natuurlijk persoonlijk. 

Schroei je biefstukken op heet vuur aan beide kanten dicht in een flinke klont roomboter. Haal de biefstukjes uit de pan en snijd in reepjes. Zet het vuur nu lager en haal de biefstukreepjes nog heel eventjes door de pan. Wij maakten ze af met wat seasaltflakes, maar je weet zelf wel hoe je je biefstuk lekker vindt. 

Verdeel de salade over 2 borden, maak op smaak met de dressing, leg de biefstukreepjes erbovenop en maak af met zwarte sesamzaadjes. Echt. Zo klaar! 

TIP: wil je - in tegenstelling tot ons - een MOOIE foto maken van je gerecht? Wacht dan vooral even met het toevoegen van de dressing. Wij waren weer eens te gretig ;-)

ENJOY!
Bekijk alle kogelbiefstukken >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept