Runderstoof in bockbier

Bereidingswijze

Dit weekend zijn de Black Angus USA Sukadelappen in de aanbieding. Geloof ons maar, daar maak je een waanzinnig stoof mee!

Hier eens een recept van Wateenstudentiesavondseet.nl, een heerlijk blog om te volgen als je van niet-al-te-ingewikkelde, maar toch ook weer originele recepten houdt. Oké, runderstoof met bockbier is natuurlijk een klassieker, maar die maakt ze óók. Ze maakte zelfs samen met haar vriend een BBQ E-Book: Gruwelijk Grillen. Dikke aanrader, zeker als je eens out-of-the-box wilt met bijvoorbeeld bijgerechten en Vega BBQ. Voor het E-Book gebruikte ze vlees van The Butchery en sowieso is Leonie [‘het studentje’ die geen studentje meer is] van eerlijk en duurzaam eten. Houden we van en past perfect bij ons. Vandaar dat er een samenwerking uit rolde.

Goed. Terug naar het recept. Stoofvlees dus met bockbier. Dat wil je toch eten op herfstige zondagen? Alleen de geur al, heb je de hele dag plezier van!

Leonie maakte dit recept op de Green Egg, maar uiteraard kan het ook worden klaargemaakt in een goede braadpan. Misschien zelfs wel makkelijker.

Bereidingswijze runderstoof

Grill het vlees even kort aan en snijd vervolgens vervolgens in grove stukken. Snijd ook de ui en paprika in stukken en bak aan in ruim boter in een pan of skillet / Dutch Oven (als je een BBQ gebruikt). Voeg het vlees erbij en schenk de bouillon eroverheen. Doe de laurier en kruidnagels erbij en laat het geheel dan 1,5 uur sudderen op laag vuur [op de BBQ rond de 130-150C]. Giet vervolgens het hele biertje erbij en laat het nog eens een uur sudderen. Kruimel dan 4 dikke plakken kruidkoek erdoorheen er roer goed door het stoofvlees. Dat resulteert in een lekker smeuïg eindresultaat dat ook nog eens goddelijk ruikt.

Breng het op smaak met zout en je kunt altijd naar smaak extra kruidnagel en laurier toevoegen.

Oh ja en wat eet je erbij? Friet natuurlijk, als het even kan met appelmoes!

ENJOY!
Bekijk alle stoofvlees >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept