Steak sandwich Italian Style

Ingredienten

Lunch 2 personen
1 Ciabatta brood
300 gram Ribeye
Rucola
1 bol Burrata
50 ml Cocktailsaus
1 Ui, flinterdun gesneden
Italiaanse kruiden
Zout (indien niet aanwezig in de kruidenmix)
Roomboter
Olijfolie extra vierde

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereidingswijze

Een goede lunch hoeft niet ingewikkeld te zijn. Steak sandwich bijvoorbeeld; altijd een goed idee! En voor deze Italian Style variant gebruikte Robert van @vurigekolen natúúrlijk ciabatta. Dikke aanrader...

Bereidingswijze steak sandwich 

1. Haal de ribeye uit de koelkast en laat 30 minuten op kamertemperatuur komen.
2. Bak de ciabatta af volgens de instructies op de verpakking.
3. Meng de flinterdun gesneden ui met de cocktailsaus en zet apart.
4. Dep de ribeye droog en strooi er een beetje Italiaanse kruiden over. Voeg zout toe indien de kruidenmix geen zout bevat.
5. Verhit een koekenpan op het fornuis en voeg een flinke klont roomboter en een scheutje olijfolie toe. Laat het goed heet worden.
6. Bak de ribeye voor medium rare: eerst 2 minuten aan de ene kant en vervolgens 1 tot 2 minuten aan de andere kant.
7. Laat de ribeye minimaal 5 minuten rusten in losjes gevouwen aluminiumfolie.
8. Snijd de ciabatta open en begin met de opmaak: eerst de cocktailsaus met ui, dan de rucola, gevolgd door plakjes ribeye en als laatste de burrata
9. Bestrooi eventueel naar smaak met wat extra Italiaanse kruiden.

ENJOY!