Wagyu Moink Balls
Bereidingswijze
Bereidingswijze Moink Balls
- Meng het Wagyu gehakt met de Parmezaanse kaas, eieren, knoflook en BBQ rub tot een egale massa ontstaat.
- Rol deze dan vervolgens tot gelijkmatige gehaktballetjes.
- Wikkel één plak ontbijtspek om de gehaktbal en plaats hier een prikker doorheen zodat het blijft zitten.
- Zorg dat de BBQ of de oven goed heet is. Rond de 190C. Het is best een hoge temperatuurm maar dat doen we om het spek ook lekker crispy te krijgen.
- Gaar de moink balls zo'n 30 minuten tot goud bruin.
- Verwarm in een aparte pan de BBQ saus, boter en honing.
- Haal de moink balls uit de oven of BBQ en plaats deze in een diepe schaal of bekken.
- Schenk de warme bbq saus over de ballen heen en schud goed heen en weer totdat alle ballen een prachtige glaze hebben.
- Serveer direct en vooral lekker met een koud biertje
ENJOY!