Entrecote

Entrecote

Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Entrecote Black Angus USA (prime grade)

  Entrecote Black Angus USA (prime grade)

  € 19,59 (ca. 350 gram)

  Vanavond in huis

 2. Kalfsentrecote

  Kalfsentrecote

  € 14,99 (ca. 300 gram)

  Vanavond in huis

 3. Rubia Gallega entrecote

  Rubia Gallega Entrecote Dry Aged

  € 24,49 (ca. 350 gram)

  Vanavond in huis

 4. simmentaler entrecote

  Simmentaler Entrecote

  € 7,49 (ca. 300 gram)

  Vanavond in huis

 5. -15% Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia

  Wagyu entrecote 8+ Australia

  € 37,39 (ca. 275 gram) Normale prijs € 43,99

  Vanavond in huis

 6. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12

  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12

  € 62,99 (ca. 210 gram)

  Vanavond in huis

 7. Entrecote double Blonde d'Aquitaine

  Entrecote double Blonde d'Aquitaine

  € 17,99 (ca. 600 gram )

  Vanavond in huis

 8. entrecote black angus nzl

  Entrecote Black Angus NZL

  € 16,79 (ca. 300 gram)

  Vanavond in huis

 9. Entrecote Black Angus Organic Canada

  Entrecote Black Angus CAN

  € 13,99 (ca. 250 gram)

  Vanavond in huis

 10. Entrecote Black Angus AUS

  Entrecote Black Angus AUS

  € 13,49 (ca. 250 gram)

  Vanavond in huis

 11. Dry aged entrecote Charra

  Dry aged entrecote Charra

  € 19,19 (ca. 400 gram)

  Vanavond in huis

 12. SASHI entrecote

  SASHI Entrecote

  € 20,99 (ca. 350 gram)

  Vanavond in huis

 13. ENTRECOTE HEREFORD

  Entrecote Hereford

  € 10,99 (ca. 275 gram)

  Vanavond in huis

Bekijken als Rooster Lijst

13 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is een entrecote?

Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben' en entrecote wordt dan ook gesneden uit de dunne lende van het rund, inclusief vetrandje. Entrecote is een heerlijke stevige steak met een volle smaak. In Amerika staat entrecote ook wel bekend als New York Strip, strip steak of Striploin (een benaming die overigens meer vanuit Canada komt) en hier kennen we dit vlees ook wel als lendebiefstuk.  Net als de tournedos, zit een entrecôte onder de t-bone, maar dan aan de andere kant. Het vlees is steviger van structuur dan de tournedos en heeft wat meer bite, maar óók meer smaak. Het vetrandje dat de entrecote kenmerkt, draagt zéker bij aan die volle smaak. Bovendien zorgt datzelfde randje ervoor dat het vlees niet uitdroogt bij het bakken. Je kunt het vlees ook heel goed op zijn eigen vetrandje bakken. Hoe dan ook: een entrecote is een stoere steak die over het algemeen goed in de maak valt bij steaklovers!

Bereiding entrecote bakken

Houd je niet van vet? Snijd het vetrandje dan pas weg na de bereiding! Zoals gezegd geeft dit vet veel smaak af en zorgt het ervoor dat je entrecote niet uitdroogt. Een entrecote wordt vaak medium gegeten en heeft van zichzelf niet zoveel nodig. Haal het vlees op tijd uit de koeling en laat rustig op kamertemperatuur komen. Maal er wat versgemalen zwarte peper overheen en laat in de tussentijd wat boter of olie heet worden in een koekenpan. Houd bij het bakken ongeveer een minuut per centimeter per kant aan. Gemiddeld is een entrecote zo’n 2 centimeter dik en dat betekent dus ongeveer 2 minuten per kant voor medium rare. Als je het écht precies wil doen, kun je een kernthermometer gebruiken, Een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden is perfect. Laat je entrecôte vervolgens nog 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat het vlees zijn vocht behoudt. Maak af met wat zeezout (liefst seasalt flakes, die smelten zo lekker op je tong) en je hebt een heerlijke stoere steak!

Onze chef Ruben Meijboom legt het in onderstaand filmpje in een notendop voor je uit. 

Entrecote kopen online?

Een entrecote kopen online ver-van-je-bed-show? Helemaal niet juist! Online vind je veel eenvoudiger wat je zoekt. Je kunt kiezen op ras, op gewicht, op herkomst… Een entrecote eet je bij voorkeur van een authentiek rundvleesras zoals Black Angus USA, Aberdeen Angus Uruguay, Hereford Argentinië, Wagyu, Rubia Gallega of Blonde d’Aquitaine en online kun je specifiek zoeken. Wij leveren van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 – 22.00. Je kiest zelf je leverdag en als je je entrecote voor 11.00 bestelt, kun hem dezelfde avond nog in huis hebben. Quickfrozen, dus met optimaal kwaliteitsbehoud. Entrecote bestellen online is dus een fluitje van een cent.  

Online entrecote kopen

Hereford, Wagyu, Rubia Gallega, Black Angus USA, Simmentaler of Aberdeen Angus: online entrecote kopen maakt de keuze reuze. Bovendien geeft The Butchery een 100% Dierenwelzijn garantie. Ook wel lekker!

Entrecote wordt gesneden van de dunne lende, inclusief vetrandje en staat in Amerika ook welk op de kaart als New york Strip. Entrecote heeft wat meer bite dan bijvoorbeeld een tournedos, maar - mede dankzij het randje vet - ook zéker meer smaak. Bovendien zorgt dat vetrandje ervoor dat het vlees niet uitdroogt bij de bereiding.

Entrecote vers aan huis

Online entrecote kopen is simpel. Kies je favoriete vleesras, plaats je bestelling en wij zorgen dat 'ie supervers quickfrozen - met behoud van smaak, structuur en voedingsstoffen - bij je wordt thuisbezorgd! Voor 11.00 besteld, zelfde avond in huis!