Automatisch Sparen voor Gratis Producten? | Lees Meer

 

Entrecote

Entrecote

The Butchery onderscheidt zich online met puur ambacht. Premium geselecteerd vlees van de best vleesrassen wordt door onze Meesterslagers zorgvuldig gesneden en dubbel getrimd tot perfecte steaks. Daarna wordt het vlees zelfstandig vacuüm verpakt en binnen het uur ingevroren. Niet het allergoedkoopste vlees, wel het allerbeste.

The Butchery garandeert:

  • Dubbelgetrimd, dus een hogere kiloprijs maar meer waar voor je geld
  • De rugzeen is verwijderd, dus de entrecote is 100% grill ready!
  • Vlag (vetdeeltje) gehalveerd, zodat je de ideale vet/vleesverhouding overhoudt.
  • Rugvet gehalveerd. Precies genoeg vet zoals ik hem zelf het liefst eet.
  • Beenvlies van de wervels is verwijderd (koetsierstuk)
  • Gewichtsgarantie: wij tarreren de verpakking zodat je alleen voor het vlees betaalt!
  • Flashfrozen, dus binnen het uur ingevroren voor optimaal kwaliteitsbehoud. Dit zorgt er tevens voor dat je minder vocht verliest na het bakken.
... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

13 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1.  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
    Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
  2. Entrecote Black Angus USA (prime grade)
    Entrecote Black Angus USA (prime grade)
  3. Entrecote Aberdeen Angus
    Entrecote Aberdeen Angus
  4. Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia
    Wagyu entrecote 8+ Australia
  5. simmentaler entrecote
    Simmentaler Entrecote
  6. Entrecote double Blonde d'Aquitaine
  7. Kalfsentrecote
Bekijken als Grid List

13 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een entrecote?

Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben' en entrecote wordt dan ook gesneden uit de dunne lende van het rund, inclusief vetrandje. Entrecote is een heerlijke stevige steak met een volle smaak. In Amerika staat entrecote ook wel bekend als New York Strip, strip steak of Striploin (een benaming die overigens meer vanuit Canada komt) en hier kennen we dit vlees ook wel als lendebiefstuk.  Net als de tournedos, zit een entrecôte onder de t-bone, maar dan aan de andere kant. Het vlees is steviger van structuur dan de tournedos en heeft wat meer bite, maar óók meer smaak. Het vetrandje dat de entrecote kenmerkt, draagt zéker bij aan die volle smaak. Bovendien zorgt datzelfde randje ervoor dat het vlees niet uitdroogt bij het bakken. Je kunt het vlees ook heel goed op zijn eigen vetrandje bakken. Hoe dan ook: een entrecote is een stoere steak die over het algemeen goed in de maak valt bij steaklovers!

Bereiding entrecote bakken

Houd je niet van vet? Snijd het vetrandje dan pas weg na de bereiding! Zoals gezegd geeft dit vet veel smaak af en zorgt het ervoor dat je entrecote niet uitdroogt. Een entrecote wordt vaak medium gegeten en heeft van zichzelf niet zoveel nodig. Haal het vlees op tijd uit de koeling en laat rustig op kamertemperatuur komen. Maal er wat versgemalen zwarte peper overheen en laat in de tussentijd wat boter of olie heet worden in een koekenpan. Houd bij het bakken ongeveer een minuut per centimeter per kant aan. Gemiddeld is een entrecote zo’n 2 centimeter dik en dat betekent dus ongeveer 2 minuten per kant voor medium rare. Als je het écht precies wil doen, kun je een kernthermometer gebruiken, Een kerntemperatuur van ongeveer 55 graden is perfect. Laat je entrecôte vervolgens nog 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, zodat het vlees zijn vocht behoudt. Maak af met wat zeezout (liefst seasalt flakes, die smelten zo lekker op je tong) en je hebt een heerlijke stoere steak!

Onze chef Ruben Meijboom legt het in onderstaand filmpje in een notendop voor je uit. 

Hoe bak je een entrecote?

Dus: bovenstaande video samengevat:

  1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
  5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Entrecote kopen online?

Een entrecote kopen online ver-van-je-bed-show? Helemaal niet juist! Online vind je veel eenvoudiger wat je zoekt. Je kunt kiezen op ras, op gewicht, op herkomst… Een entrecote eet je bij voorkeur van een authentiek rundvleesras zoals Black Angus USA, Aberdeen Angus Uruguay, Hereford Argentinië, Wagyu, Rubia Gallega of Blonde d’Aquitaine en online kun je specifiek zoeken. Wij leveren van maandag t/m vrijdag tussen 17.00 – 22.00. Je kiest zelf je leverdag en als je je entrecote voor 11.00 bestelt, kun hem dezelfde avond nog in huis hebben. Quickfrozen, dus met optimaal kwaliteitsbehoud. Entrecote bestellen online is dus een fluitje van een cent.  

Online entrecote kopen

Hereford, Wagyu, Rubia Gallega, Black Angus USA, Simmentaler of Aberdeen Angus: online entrecote kopen maakt de keuze reuze. Bovendien geeft The Butchery een 100% Dierenwelzijn garantie. Ook wel lekker!

Entrecote wordt gesneden van de dunne lende, inclusief vetrandje en staat in Amerika ook welk op de kaart als New york Strip. Entrecote heeft wat meer bite dan bijvoorbeeld een tournedos, maar - mede dankzij het randje vet - ook zéker meer smaak. Bovendien zorgt dat vetrandje ervoor dat het vlees niet uitdroogt bij de bereiding.

Entrecote vers aan huis

Online entrecote kopen is simpel. Kies je favoriete vleesras, plaats je bestelling en wij zorgen dat 'ie supervers quickfrozen - met behoud van smaak, structuur en voedingsstoffen - bij je wordt thuisbezorgd! Voor 11.00 besteld, zelfde avond in huis!