Entrecote Black Angus USA (prime grade)

Entrecote / New York strip van certified USA Black Angus. Heerlijk stevige steak met een volle smaak.

Lees meer
Land van Herkomst
Verenigde Staten
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Op voorraad
Pas Entrecote Black Angus USA (prime grade) aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Gratis verzending v.a. € 75
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Wat is een entrecote?

Black Angus entrecote is een heerlijke stevige steak met een volle smaak. In Amerika staat entrecote ook wel bekend als New York Strip of Striploin (een benaming die trouwens meer vanuit Canada komt). Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben' en entrecote wordt dan ook gesneden van de dunne lende, inclusief een klein vetrandje. Een entrecote is wat steviger van structuur dan bijvoorbeeld een tournedos en heeft dus meer bite, maar óók meer smaak. Het vlees heeft een vetrandje, wat zorgt voor extra smaak. Bovendien zorgt het vet bij het bakken voor uitdrogen. Wat is dan black angus entrecote? Tja, dat is the real deal. Een supersmaakvolle entrecote van het USA Black Angus rund. 

Grainfed Black Angus entrecote

Deze Black Angus entrecote – ofwel New York Strip - komt van graangevoerd Noord-Amerikaans Black Angus runderen. Rundvlees zoals rundvlees bedoeld is: natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Veehouders van raszuiver Black Angus volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en krijgen enkel plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze groot worden gebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren. Dat zit met een Black Angus entrecote wel snor!

 

 

 


Bereidingswijze

Bereiding Black Angus entrecote

Een Black Angus entrecote/New York Strip haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. De entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede.  (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.

Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper.

 


Ingredienten

100% rundvlees

Butcher's Notes

Op en top BBQ vlees. Ik houd echt van de stevige structuur van de entrecote. Het vetrandje zorgt ervoor dat het vlees mals blijft én rijk van smaak is. Heerlijk! Entrecote bakken vergt wel wat precisie, want als er teveel hitte in het vlees komt, wordt het vlees snel taai. Koppie erbij dus, maar dan is het ook ouderwets genieten!


Wat vind je van dit product?