Entrecote Black Angus Premium ARG
4 stars - based on 2 reviews

Grasgevoerde Hereford entrecote uit Argentinië. Zuid-Amerikaans rundvlees waar we dol op zijn.

Liever een ander ras entrecote? De keuze is reuze, dus neem vooral een kijkje.!

Entrecote bakken

  1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
  5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 618.64
Energie (kcal) 148.00
Vet (g) 5.70
Verzadigd vet (g) 2.80
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 24.20
Zout (g) 0.08
star star star star star
Tweede kerstdag met een klein gezelschap gevierd en daar een paar mooie stukjes vlees voor gekocht. Hele fijne entrecote, goede van structuur en erg goed van smaak. Even kort op de vetkant en daarna tot kern 54 graden, beetje fleur de sel en peper en genieten maar!
Review door |
star star star star star
Weinig marmering, maar daarvoor in de plaats krijg je een lekkere niet al te dure steak met een diep smaakprofiel
Review door |

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Entrecote Black Angus Premium ARG
4 stars - based on 2 reviews

2 ReviewsBekijken
Grasgevoerde Hereford entrecote uit Argentinië. Zuid-Amerikaans rundvlees waar we dol op zijn.

check-circle Delivery on Maandag
  • check-circle check-circle Delivery on Maandag of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Delivery on Maandag
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Delivery on Maandag
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Delivery on Maandag
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Delivery on Maandag
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Delivery on Maandag
10,50
Steak Seasoning
check-circle Delivery on Maandag
5,99
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
13,49

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
18,95
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
15,99
Big Green Egg houtskool puur Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
37,50
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Delivery on Maandag
9,95

Bijpassende recepten

BBQ Entrecote met tomatenboter

Meest gekocht
tomatensoep
check-circle Delivery on Maandag
4,99
gepaneerde schnitzel livar Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
5,99
erwtensoep Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
6,99