Rubia Gallega Entrecote Dry Aged

Past deze steak bij jou?

Beantwoord een paar vragen en we helpen jou binnen één minuut de beste steak te vinden.

Op en top BBQ vlees. Ik houd van de stevige structuur van de entrecote. Het vetrandje zorgt ervoor dat het vlees mals blijft én rijk van smaak is. Heerlijk! Entrecote bakken vergt wel wat precisie, want als er teveel hitte in het vlees komt, wordt het vlees wat sneller taai. Koppie erbij dus, maar dan is het ook ouderwets genieten!

Bert-Jan Lantinga

Rubia Gallega entrecote

Rubia Gallega entrecote is een heerlijke stevige steak met een karakteristieke smaak. Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben'. Dit vlees wordt dan ook gesneden van de dunne lende, inclusief een mooi vetrandje. Entrecote heeft wat meer bite dan bijvoorbeeld een tournedos, maar óók meer smaak. Het vlees heeft een vetrandje, wat zorgt voor extra smaak en voorkomt dat het vlees uitdroogt bij het bakken. Met Rubia Gallega entrecote maak je zéker indruk!

Rubia Gallega vlees

Met meer dan 15 verschillende soorten entrecote, is Butchery specialist in de mooiste rassen van over de hele wereld. Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega staat bekend om de mooie marmering en een karakteristieke, kruidige smaak. Veel sterrenchefs lopen dan ook weg met dit mooie product. Rubia Gallega rund komt uit de streek Galicie en wordt pas na twee tot soms zelfs zeven jaar geslacht. Dat zorgt ervoor dat de smaak zich optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien proef je het goede leven van het dier. Rubia Gallega entrecote is niet alleen supersmaakvol, maar ook prachtig dieprood van kleur: een lust voor het oog en een feest op tafel!

 

Bereiding Rubia Gallega Entrecote

Rubia Gallega entrecote haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede.  (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.

Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper. Meer heeft deze Rubia Gallega Entrecote écht niet nodig...

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 668.8
Energie (kcal) 160
Vet (g) 7.8
Verzadigd vet (g) 3.8
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 22.3
Zout (g) 0.08

Rubia Gallega Entrecote Dry Aged

Rubia Gallega Entrecote, 21 dagen gerijpt. Dit ras staat bekend om de mooie marmering en een verfijnde, kruidige smaak.

check-circle Morgen in huis

Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Toscana
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 39,99 | 10x Argentijnse rode garnalenspies [80 gram per stuk]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Op en top BBQ vlees. Ik houd van de stevige structuur van de entrecote. Het vetrandje zorgt ervoor dat het vlees mals blijft én rijk van smaak is. Heerlijk! Entrecote bakken vergt wel wat precisie, want als er teveel hitte in het vlees komt, wordt het vlees wat sneller taai. Koppie erbij dus, maar dan is het ook ouderwets genieten!

Bert-Jan Lantinga

Rubia Gallega Entrecote, 21 dagen gerijpt. Dit ras staat bekend om de mooie marmering en een verfijnde, kruidige smaak.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Morgen in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Morgen in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij steaks

Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Morgen in huis
Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
18,95
check-circle Morgen in huis
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm
15,99
check-circle Morgen in huis
Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Morgen in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Meest gekocht
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
Ribeye Black Angus USA PRIME
check-circle Morgen in huis
43,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 4,49