Rubia Gallega Entrecote Dry Aged

Rubia Gallega Entrecote, 21 dagen gerijpt. Dit ras staat bekend om de mooie marmering en een verfijnde, kruidige smaak.

Lees meer
Dit product is momenteel niet op voorraad.
 • Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
 • Nog € 60,00 voor GRATIS verzending!
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Rubia Gallega Entrecote, 21 dagen gerijpt. Dit ras staat bekend om de mooie marmering en een verfijnde, kruidige smaak.


  Rubia Gallega entrecote

  Rubia Gallega entrecote is een heerlijke stevige steak met een karakteristieke smaak. Letterlijk vertaald betekent entrecote 'tussen de ribben'. Dit vlees wordt dan ook gesneden van de dunne lende, inclusief een mooi vetrandje. Entrecote heeft wat meer bite dan bijvoorbeeld een tournedos, maar óók meer smaak. Het vlees heeft een vetrandje, wat zorgt voor extra smaak en voorkomt dat het vlees uitdroogt bij het bakken. Met Rubia Gallega entrecote maak je zéker indruk!

  Rubia Gallega vlees

  Met meer dan 15 verschillende soorten entrecote, is Butchery specialist in de mooiste rassen van over de hele wereld. Het Spaanse rundvlees Rubia Gallega staat bekend om de mooie marmering en een karakteristieke, kruidige smaak. Veel sterrenchefs lopen dan ook weg met dit mooie product. Rubia Gallega rund komt uit de streek Galicie en wordt pas na twee tot soms zelfs zeven jaar geslacht. Dat zorgt ervoor dat de smaak zich optimaal heeft kunnen ontwikkelen. Bovendien proef je het goede leven van het dier. Rubia Gallega entrecote is niet alleen supersmaakvol, maar ook prachtig dieprood van kleur: een lust voor het oog en een feest op tafel!

   


  Bereidingswijze

  Bereiding Rubia Gallega Entrecote

  Rubia Gallega entrecote haal je minimaal een uur van tevoren uit de koelkast. Entrecote leent zich bij uitstek voor grillen op de BBQ, want dit komt de rijke smaak alleen maar ten goede. Kies voor een dikke steak om uitdroging te voorkomen. Laat om diezelfde reden ook zeker het vetrandje zitten, óók als je niet van vet houdt. Wegsnijden kan altijd nog wel. Schroei de entrecote op het heetste deel van de BBQ aan beide kanten dicht, keer ze om met een tang en draai een kwartslag voor een mooie ruit. Niet meer dan drie keer overigens, want dan is het gedaan met je grillruit. Laat de entrecote op een minder heet deel van de BBQ doorgaren tot de gewenste cuisson. Een entrecote met een kerntemperatuur van 45-50 C is goed rood van binnen, 58C is medium-rood, 63 C is medium. Alles daarboven komt dit vlees niet ten goede.  (Lees: doodzonde!). Entrecote wordt simpelweg taai als je het te ver doorbakt.

  Bestrooi het vlees pas vlak voor serveren met zeezout en grof gemalen peper. Meer heeft deze Rubia Gallega Entrecote écht niet nodig...


  Ingredienten

  100% rundvlees

  Butcher's Notes

  Op en top BBQ vlees. Ik houd van de stevige structuur van de entrecote. Het vetrandje zorgt ervoor dat het vlees mals blijft én rijk van smaak is. Heerlijk! Entrecote bakken vergt wel wat precisie, want als er teveel hitte in het vlees komt, wordt het vlees wat sneller taai. Koppie erbij dus, maar dan is het ook ouderwets genieten!


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan