Dry aged entrecote Blonde d'Aquitaine

Past deze steak bij jou?

Beantwoord een paar vragen en we helpen jou binnen één minuut de beste steak te vinden.

Dry aged entrecote van Blonde d'Aquitaine uit Nederland. Een steak met een authentieke rundvleessmaak!

Liever een ander ras entrecote? De keuze is reuze, dus neem vooral een kijkje.!

Entrecote bakken

  1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
  5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Ingredienten

rundvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 606.10
Energie (kcal) 145.00
Vet (g) 6.00
Verzadigd vet (g) 2.90
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 22.80
Zout (g) 0.08

Dry aged entrecote Blonde d'Aquitaine

Dry aged entrecote van het Nederlandse Blonde d'Aquitaine rund.

check-circle Vanavond in huis

Smaakmakers

+ 3,99 | Kruidenboter Cafe de Paris [100 gram]
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met Tijm
+ 4,99 | 200 gram black pepper saus
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 49,99 | 800 gram Black Tiger garnalen XXL [2-4 stuks]
+ 4,99 | 200 gram black pepper saus
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Dry aged entrecote van het Nederlandse Blonde d'Aquitaine rund.
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Cattle Drive BBQ Dry Rub -strooibus 306g
14,50
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
9,95
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
10,50
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
9,95
check-circle Vanavond in huis
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
10,50
check-circle Vanavond in huis
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
13,49
check-circle Vanavond in huis
Seasalt flakes
3,99
check-circle Vanavond in huis
Steak Seasoning
5,99
check-circle Vanavond in huis

Altijd handig bij steaks

Smoking Chunks Beech Keij
9,95
check-circle Vanavond in huis
Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
18,95
check-circle Vanavond in huis
Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Vanavond in huis
Grill Team casserole
4,45
check-circle Vanavond in huis
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Groentesoep
check-circle Vanavond in huis
4,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Vanavond in huis
3,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Vanavond in huis
4,99
Laden...