Dry aged entrecote Blonde d'Aquitaine

Past deze steak bij jou?

Beantwoord een paar vragen en we helpen jou binnen één minuut de beste steak te vinden.

Dry aged entrecote van Blonde d'Aquitaine uit Nederland. Een steak met een authentieke rundvleessmaak!

Liever een ander ras entrecote? De keuze is reuze, dus neem vooral een kijkje.!

Entrecote bakken

  1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
  5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 606.1
Energie (kcal) 145
Vet (g) 6
Verzadigd vet (g) 2.9
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 22.8
Zout (g) 0.08

Dry aged entrecote Blonde d'Aquitaine

Dry aged entrecote van het Nederlandse Blonde d'Aquitaine rund.

check-circle Zaterdag in huis

Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Cafe de Paris
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met black garlic
+ 5,99 | 100 gram Butchery's steak seasoning

+ Maak een Surf&Turf

+ 35,99 | 2x 125 gram kreeftenstaart Canada
  • check-circle check-circle Zaterdag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Dry aged entrecote van het Nederlandse Blonde d'Aquitaine rund.

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Croix Valley Garlic Barbecue Booster
check-circle Zaterdag in huis
9,95
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Zaterdag in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Zaterdag in huis
10,50
Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Zaterdag in huis
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Zaterdag in huis
10,50
Holy smoke BBQ peppery steak seasoning Holy smoke BBQ peppery steak seasoning
check-circle Zaterdag in huis
13,49
Steak Seasoning
check-circle Zaterdag in huis
5,99

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch Bge Houtskool Dutch
check-circle Zaterdag in huis
18,95
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm
check-circle Zaterdag in huis
15,99
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Zaterdag in huis
9,95
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Zaterdag in huis
9,95
Big Green Egg houtskool puur Big Green Egg Houtskool Puur
check-circle Zaterdag in huis
37,50
Aanmaakblokjes
check-circle Zaterdag in huis
17,95
Meest gekocht
Moederdag pakket ❤️ voor 2 personen
check-circle Zaterdag in huis
59,00
Japans Wagyu Carpaccio di bresaola Kagoshima Japans A5 Wagyu Carpaccio di bresaola
check-circle Zaterdag in huis
Normale prijs 29,99 22,49
Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
check-circle Zaterdag in huis
8,99