Simmentaler Entrecote

Simmentaler Entrecote

Wat is Simmentaler Entrecote? Dat is - jawel - een entrecote van het übersmaakvolle dubbeldoeras Simmentaler. Dit ras is ontstaan in de Middeleeuwen, uit een kruising tussen een Duits- en Zwitsers vleesras. Inmiddels staat het lichtbruin tot roodbont gevlekte dier symbool voor de typische Alpenkoe. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. In Duitsland gaan Simmentaler koeien door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit ras onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven bovendien minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Die combi zorgt voor extra smaak. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Simmentaler runderen heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees onmiskenbaar ten goede! Simmentaler entrecote is nóg smaakvoller, dankzij de welbekende vetdooradering van dit ras. 

Simmentaler entrecote bakken

Wil je weten hoe je een Simmentaler entrecote mooi klaarmaakt? Check dan de bereidingswijze + uitgebreide video onderaan deze pagina.

 

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Simmentaler Entrecote

Schrijf een review
Entrecote van het smaakvolle Simmentaler rund.

Maandag in huis
  • Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
  • Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • Quickfrozen en Vacuüm verpakt