The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Productinformatie
Entrecote van het smaakvolle Simmentaler rund.
Simmentaler Entrecote
Wat is Simmentaler Entrecote? Dat is - jawel - een entrecote van het übersmaakvolle dubbeldoeras Simmentaler. Dit ras is ontstaan in de Middeleeuwen, uit een kruising tussen een Duits- en Zwitsers vleesras. Inmiddels staat het lichtbruin tot roodbont gevlekte dier symbool voor de typische Alpenkoe. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. In Duitsland gaan Simmentaler koeien door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit ras onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven bovendien minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Die combi zorgt voor extra smaak. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Simmentaler runderen heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees onmiskenbaar ten goede! Simmentaler entrecote is nóg smaakvoller, dankzij de welbekende vetdooradering van dit ras.
Bereidingswijze
Simmentaler entrecote bakken
Wil je weten hoe je een Simmentaler entrecote mooi klaarmaakt? Check dan de bereidingswijze + uitgebreide video onderaan deze pagina.
Ingredienten
Recepten
Butcher's Notes
Prachtig stuk vlees van een prachtig dubbeldoelras. Aanrader voor liefhebber. Entrecôte van het Simmentaler rund heeft nóg meer smaak, dankzij de mooie vetdooradering. I LIKE.