The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Ossenhaaspuntjes
Wat zijn ossenhaaspuntjes?
Je verwacht ’t ongetwijfeld, maar ossenhaaspuntjes worden dus gesneden van de ossenhaas. Meestal worden de ossenhaaspuntjes gesneden van de punt van de ossenhaas, het deel wat overblijft na het snijden van de tournedos en chateaubriands. Dat deel van de ossenhaas leent zich immers perfect voor ossenhaaspuntjes. De enige reden dat hier geen tournedos of chateaubriands van gesneden worden, is dat de vorm niet goed genoeg is voor de tournedos. Niemand wil namelijk een ongelijke biefstuk. Voor ossenhaaspuntjes maakt dat niets uit. De biefstukpuntjes zijn namelijk wat kleiner. Biefstukpuntjes van de ossenhaas zijn kwalitatief de beste biefstukpuntjes die je kunt hebben. Ze zijn immers superfijn van draad, boterzacht én mals van structuur. Ideaal om ossenhaaspuntjes teriyaki van te maken of voor een ossenhaaspuntjessalade dus! En zeker met een ras zoals Aberdeen Angus, Black Angus of Wagyu zit je sowieso goed..
Waarom de naam ossenhaaspuntjes?
Ossenhaaspuntjes heten ossenhaaspuntjes omdat het gesneden puntjes van de ossenhaas zijn. Ook worden ossenhaaspuntjes ook wel haasbiefstukpuntjes genoemd. Haasbiefstuk is immers een andere naam voor ossenhaas. Wat een andere reden kan zijn voor de naam, is dat ossenhaaspuntjes altijd gesneden worden van de ossenhaaspunt. Deze punt is immers te klein om mooie biefstukken van te snijden, daarom worden er blokjes of puntjes van gesneden.
Bereiding ossenhaaspuntjes bakken
Het bakken van malse ossenhaaspuntjes begint met ’t selecteren van ossenhaaspuntjes van een goed ras. Koop je ossenhaaspuntjes bij The Butchery? Dan zit je sowieso goed, wij kijken immers alvast voor je naar de kwaliteit van ’t vlees en een fijne herkomst.
Ossenhaaspuntjes bakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Bak ze kort en heet in een pan op ’t fornuis om en om en je zet ze binnen enkele minuten al op tafel. Hoewel we bij veel vleessoorten aanraden een kernthermometer te gebruiken, is dat bij ossenhaaspuntjes wat minder handig. Deze zijn immers zo klein, dat het lastig wordt om alle biefstukpuntjes binnen de tijd dat ze moeten bakken af te gaan met de kernthermometer. Dus biefstukpuntjes bak je vaak op gevoel.
Ossenhaaspuntjes bakken in 5 stappen
Ook voor de ossenhaaspuntjes hebben we een stappenplan om ze goed te kunnen bereiden. Je bakt ze al in 5 stappen!
- Haal de ossenhaaspuntjes een uur van tevoren uit de koelkast én uit de verpakking om ze te laten ademen en op kamertemperatuur laten komen.
- Zet een pan op het vuur en laat boter smelten in de pan.
- Dep de ossenhaaspuntjes droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
- Doe de ossenhaaspuntjes in de pan zodra de boter niet meer bruist en bak op hoog vuur in ongeveer 4-5 minuten rosé.
- Haal de ossenhaaspuntjes uit de pan en dien ze op.
TIP: Serveer 'm bijvoorbeeld met een lekkere pepersaus, rode wijnsaus of bernaisesaus. Zelf saus maken? Check onze Butchery Academy!
Ossenhaaspuntjes recept
Hoewel je al snel denkt aan ossenhaaspuntjes salade of ossenhaaspuntjes teriyaki, kan je meer met ossenhaaspuntjes. Zoals hierboven beschreven kan je ze in een saus naar keuze serveren met bijvoorbeeld frietjes en een frisse salade on the side. Je zou er ook Bao buns met ossenhaaspuntjes van kunnen maken, of je zou ze aan een spies kunnen rijgen en op de BBQ kort en heet kunnen grillen of je zou een thaise wok met ossenhaas kunnen maken. De keuze is dus reuze! Check vooral onze recepten online..
Ossenhaaspuntjes salade
Een salade met ossenhaaspuntjes is populair en dat is natuurlijk niet voor niets. Biefstukpuntjes kunnen immers je salade naar een nieuw niveau brengen. Wat extra fijn is aan een salade is dat je ‘m precies kan ‘vullen’ met wat je lekker vindt. Hierbij alvast een aantal suggesties (of inspiratie) wat voor ossenhaaspuntjes salade je kunt maken:
- Mediterrane Ossenhaas Salade: Combineer ossenhaaspuntjes met sappige tomaten, komkommer, rode ui, zwarte olijven en verkruimelde feta. Top het af met een verfrissende dressing van olijfolie, citroensap, knoflook en oregano.
- Aziatische Ossenhaas Salade: Mix de ossenhaaspuntjes met knapperige paksoi, wortelreepjes, rode paprika en gesneden lente-ui. Voeg een pittige dressing toe op basis van sojasaus, gember, sesamolie en een vleugje chilipeper voor een smaakvolle kick.
- Tex-Mex Ossenhaas Salade: Maak een Tex-Mex-twist met ossenhaaspuntjes, verse maïs, zwarte bonen, tomatenblokjes en avocado. Serveer met een romige avocado-limoendressing voor een heerlijke combinatie van smaken.
- Groene Ossenhaas Salade: Combineer de malse ossenhaaspuntjes met een assortiment van knapperige bladgroenten zoals sla, rucola en spinazie. Voeg gesneden komkommer, selderij, groene paprika en een pittige mosterddressing toe voor een frisse en smaakvolle salade.
Ossenhaaspuntjes kopen online
Is ossenhaaspuntjes online bestellen een ver-van-je-bed-show? No way Jose! Online vind je namelijk exact wat je zoekt en misschien nog wel meer! We hebben immers zelfs ossenhaaspuntjes van het exclusieve Japanse Wagyu in ons assortiment. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een authentiek ras gaan zoals Aberdeen Angus of Black Angus USA. Weet dat je sowieso verzekerd bent van goede kwaliteit ossenhaaspuntjes als je ze bij butchery.nl bestelt. Bestel je doordeweeks voor 17u? Dan kan je de ossenhaaspuntjes dezelfde dag nog in huis hebben. Liever overdag geleverd? Kan natuurlijk ook. Kies je eigen leverdatum in de check-out, dan gaan wij voor je aan de slag!
Ossenhaaspuntjes quickfrozen geleverd
Wanneer je ossenhaaspuntjes bij The Butchery bestelt, ontvang je deze biefstukpuntjes vacuümverpakt per portie quickfrozen aan huis.
Gelijk na productie worden de ossenhaaspuntjes geportioneerd, in vacuüm verpakt en op een speciale manier ingevroren, zodat er een minimaal kwaliteitsverlies is. Minimaal? Klopt! Helemaal zonder kwaliteitsverlies is niet mogelijk, je hebt immers altijd wel een beetje kwaliteitsverlies, tenzij je ’t bij de slager vers laat afsnijden en binnen enkele uren in de pan gooit. Wij vriezen ’t direct na productie in, zodat we dat kwaliteitsverlies zoveel mogelijk minimaliseren. Wanneer we je bestelling inpakken, halen we de ossenhaaspuntjes uit de vriezer en stoppen het in een doos met isolatiezak en droogijs. Dit droogijs, in combinatie met de isolatieszak, zorgt ervoor dat je je bestelling bevroren thuisbezorgd krijgt.
Online ossenhaaspuntjes bestellen
Hoe makkelijk is het dat je tegenwoordig je ossenhaaspuntjes gewoon online bestelt. De keuze is reuze en we durven best te zeggen dat we er ossenhaaspuntjes tussen hebben waar je naar op zoek bent. Grasgevoerd, graangevoerd; uit Nederland, Japan of Amerika, je vindt ’t allemaal bij The Butchery! En misschien nog wel ’t belangrijkste, alle ossenhaaspuntjes hebben gemeen dat ze een fijne herkomst hebben. Gooi ze dus in je winkelmandje, vul aan met ander vlees zoals een pondje gehakt, kipfilet of BBQ-vlees en reken af. Zorgen wij dat je bestelling op de afgesproken dag geleverd wordt.