Prime Ribroast

Prime Ribroast

Puur ambacht online. Bij The Butchery vind je Prime Ribroasts van de mooiste runderrassen. Elke roast is door de handen gegaan van onze Meesterslagers, waardoor de kwaliteit gewaarborgd is en je 'm thuis niet meer hoeft te trimmen. De roasts worden eerst getrimd, vervolgens individueel verpakt, gelabeld en binnen het uur op een speciale manier ingevroren. Zo blijven de kwaliteit en voedingswaarden behouden.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

2 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Porkroast rack LIVAR (met zwoerd)
    Porkroast rack LIVAR (met zwoerd)
Bekijken als Grid List

2 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een Prime Ribroast?

Prime Ribroast zijn roasts waar we trots op zijn. Echte stoere steaks voor meatlovers. Zo’n prime ribroast heeft z’n stoere uitstraling onder andere door het bot. Ondanks z’n stoere uiterlijk levert de Prime Ribroast zeker niet in op smaak. Mede door ’t bot zijn ze juist smaakvoller dan een roast zonder bot. Onder de Prime Rib Roast vallen niet alleen roasts van rundvlees. Ook de Porkroast rack LIVAR is met recht een PRIME ribroast te noemen, net zoals de Kalfs Frenched rack. Voor ieder gezelschap is dus een mooie Prime Ribroast beschikbaar, waar menig BBQ liefhebber mee wegloopt.

Zit er bot in Prime Ribroast?

In de Prime Ribroasts die we bij The Butchery aanbieden zit een bot. Zo’n mooi braadstuk met been is een showstopper op de BBQ en uiteraard ook aan tafel als je ‘m aansnijdt. Win-win is dat vlees aan bot altijd nog smaakvoller is dan vlees zonder been. Dit heeft onder andere te maken met het collageen dat tussen het bot en het vlees zit. Het is dus het beste om het bot pas na de bereiding van het vlees te verwijderen. Van plan om het bot voor de bereiding weg te halen? Dan raden we je aan om een roast te bestellen zonder bot. Kies dan bijvoorbeeld voor een ribeye roast, entrecoteroast of een porchetta. Als je het bot toch weghaalt voor ’t bereiden, waarom zou je er dan voor betalen?

Roast voor op de BBQ

De Prime ribroast leent zich fantastisch voor de BBQ. Een mooi robuust stuk vlees met been is namelijk ideaal om bijvoorbeeld volgens de reversed sear methode te bereiden. Menig BBQ-liefhebber loopt weg met deze stoere, malse en smaakvolle roast. Zin in varken? Ga voor ’n porkroast rack van het Limburgse Kloostervarken. Een keer afwisselen met kalf? Kijk dan eens naar de kalfs frenched rack.. De all time favourite Prime Rib Roast Black Angus USA doet ’t altijd goed, dus dat is sowieso een veilige keuze.

Hoe bereid je Prime Ribroast?

Er zijn meerdere manieren om de Prime Ribroast te bereiden. Je kan kiezen voor low&slow, reversed sear of sous vide. Kies je voor een varkens prime ribroast, houdt er dan rekening mee dat je een andere kerntemperatuur moet hanteren dan voor een runder prime ribroast. Zo zou je een prime ribroast van rundvlees prima medium rare kunnen bereiden (54 graden) terwijl je bij een porkroast rack toch wel een minimale kerntemperatuur van 64 graden voor licht rose of >70 graden voor well done aan moet houden. Oh en ga je ‘m bereiden op de BBQ en heb je een gietijzeren rooster? Vooral gebruiken, want dan krijg je zekers een heerlijke krokante korst. Zorg er wel voor dat dat gietijzeren rooster gloedjeheet is voordat je ’t vlees erop legt.

Wat voor wijn bij Prime Ribroast?

Wat voor wijn je het beste kunt drinken bij een Prime ribroast is afhankelijk van voor welke roast je precies kiest. Bij een Prime ribroast van Black Angus USA doet een andere wijn ’t beter dan bij een Porkroast van het Livar varken. Bij een ribroast zoals de Black Angus USA prime ribroast kan je het beste kiezen voor een wijn met voldoende taninnes. Deze gaat namelijk de strijdt aan met de vetten in ’t vlees en zorgt ervoor dat de het mooi in balans komt. Je kunt dus kiezen voor een Syrah, stevige Rioja, Primitivo of een Malbec.

Zoek je een wijn bij een varkensroast? Ga dan op zoek naar een rijpe en zachte wijn, zoals een houtgerijpte chardonnay als je zin hebt in wit of een Merlot of Shiraz als je liever rood wilt drinken.

Prime Ribroast online kopen

Online Prime Ribroast kopen is supermakkelijk. Je kiest of je een roast wilt van het rund, varken of kalf, selecteert het gewenste gewicht en je plaatst ‘m in je winkelmandje. En als je dan toch aan ’t bestellen bent, neem dan gelijk wat burgers, worstjes, een pondje gehakt en kipdijfilet mee voor in de vriezer. Zo heb je altijd vlees van een mooie kwaliteit op voorraad voor bij de dagelijkse dis of als je een keer onverwachts de BBQ aansteekt. Het is immers altijd een goed idee om wat op voorraad te hebben en dan kan je maar beter vlees in de vriezer hebben liggen wat écht lekker is.

Quickfrozen geleverd

Je had ’t vast al gelezen op onze website, maar toch nog even goed om te weten is dat we al ons vlees Quickfrozen leveren. Wat dit precies betekent vraag je je af? Geven we graag antwoord op. Om ’t vlees zo ‘vers’ mogelijk bij je af te leveren, snijden we het direct na binnenkomst. De roast wordt op maat gesneden en al het ‘vuil’, zoals vliesjes bijvoorbeeld, wordt er alvast vanaf gehaald door onze Meesterslagers, zodat je ‘m thuis niet meer hoeft te trimmen. Vervolgens wordt de prime ribroast gevacumeerd en krijgt het een etiket met productinformatie. Ten slotte vriezen we ’t op een speciale manier in, waardoor de voedingswaarde behouden blijft en er dus een gering kwaliteitsverlies bestaat. Zelfs minder dan wanneer ’t een paar dagen bij de slager in de toonbank ligt. Je bestelling ontvang je bevroren thuis, als dit niet ’t geval is altijd even aan de bel trekken, en kan je het vlees gelijk weer in de vriezer plaatsen.

Online Prime Ribroast bestellen

Als je online prime ribroast gaat bestellen ben je vast benieuwd hoelang ’t duurt voordat je de roast in huis hebt. Nou dat kan al best snel zijn! In Nederland hebben we Same Day Delivery, dat betekent als je voor 11 uur bestelt dat je bestelling ’s avonds al bezorgd wordt. Ideaal toch? Komt ’s avonds niet zo goed uit? Kies dan gerust voor onze daglevering. Voor 16 uur besteld is de volgende dag geleverd tussen 08:00 en 18:00. Uiteraard ontvang je van ons een mail met de track&trace zodra je bestelling is ingepakt. Zo weet je precies wanneer je klaar moet zitten om je pakket in ontvangst te nemen. Liever een datum verder in de toekomst kiezen? Kan natuurlijk ook. Maak gerust gebruik van ’t kalendertje in de check-out om een dag te kiezen naar keuze. Houd er alleen wel rekening mee dat je vlees bevroren wordt geleverd, dus het is altijd verstandig om het een aantal dagen eerder te laten leveren dan wanneer je het echt nodig hebt.