Ribeye

The Butchery onderscheidt zich online met puur ambacht. Premium geselecteerd vlees van de beste vleesrassen wordt door onze Meesterslagers zorgvuldig gesneden en dubbel getrimd tot perfecte steaks. Daarna wordt het vlees individueel vacuüm verpakt en binnen het uur ingevroren. Flashfrozen noemen ze dat.

sort-ascending
cote de boeuf simmentaler
check-circle Vanavond in huis
53,19
Cote de boeuf Blonde d'Aquitaine
check-circle Vanavond in huis
53,99
Dry Aged Cote de Boeuf Black Angus POR Dry Aged Cote de Boeuf Black Angus POR
check-circle Vanavond in huis
79,99
Ribeye Black Label Angus 4mm
check-circle Vanavond in huis
29,99
Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega
check-circle Vanavond in huis
143,99
Rib-eye roast Aberdeen Angus
check-circle Vanavond in huis
79,99
Dry aged cote de boeuf Rubia Gallega
check-circle Vanavond in huis
45,99
Cote de Boeuf Avilena Negro Iberica Dry Aged Cote de Boeuf Avilena Negro Iberica
check-circle Vanavond in huis
49,49
Tomahawk Black Angus USA
check-circle Vanavond in huis
107,99
Dry aged tomahawk Charra
check-circle Vanavond in huis
143,99
Rib eye Blonde d'Aquitaine
check-circle Vanavond in huis
27,89
Prime rib roast Black Angus USA
check-circle Vanavond in huis
215,99
Dry Aged Cote de Boeuf Chianina Flaminio Cote de Boeuf Chianina Bistecca Fiorentina
check-circle Vanavond in huis
79,99
Rib eye roast Hereford
check-circle Vanavond in huis
87,99
Ribeye Black Angus USA PRIME 4mm
check-circle Vanavond in huis
44,99
Wagyu cote de boeuf 8+ Australia
check-circle Vanavond in huis
215,99
kalfs tomahawk
check-circle Vanavond in huis
19,49
Cote de Bison
check-circle Vanavond in huis
71,99
Cote de Boeuf Romagnola Dry Aged Cote de Boeuf Romagnola
check-circle Vanavond in huis
63,99
Wagyu Tomahawk Marbling 8/9 Australie Wagyu Tomahawk 8+ Australie
check-circle Vanavond in huis
271,99
kalfs frenched rack
check-circle Vanavond in huis
125,99

25-45 van 45

per pagina

WAT IS RIBEYE?

Ribeye komt van de fijne rib van het rund, direct naast de entrecote. Dit stukje vlees is rond van vorm, doorregen met vet, en heeft een heerlijke, volle smaak. Perfect voor op de BBQ! Door de mooie marmering – vet dat door het vlees heen loopt – is ribeye altijd lekker mals. Omdat het uit een spier komt die weinig gebruikt wordt, blijft het ook tijdens het bakken superzacht. Probeer bijvoorbeeld eens een Black Angus ribeye, of ga voor rassen zoals Wagyu, Aberdeen Angus, of Simmentaler. Allemaal vol van smaak!

WAAROM HEET HET RIBEYE?

Er zijn verschillende theorieën over de naam ‘ribeye’. De meest gehoorde is dat het komt van het 'oog' van de rib, waaruit het vlees gesneden wordt. Anderen zeggen dat de ronde vorm van de spier op een oog lijkt. En sommigen wijzen naar het vet in het midden, dat op een oog zou lijken. Hoe dan ook, het blijft een bijzonder stukje vlees! Wist je trouwens dat een Tomahawk steak eigenlijk een ribeye is, maar dan met een ‘handvat’?

RIBEYE BAKKEN

Wil je weten hoe je ribeye perfect bakt? Onze chef, Ruben Meijboom, laat het je zien in de video hieronder.

HOE LANG MOET JE EEN RIBEYE BAKKEN?

De baktijd van ribeye hangt af van hoe je 'm wilt en hoe dik je steak is. Als vuistregel: bak je steak 1 minuut per centimeter dikte per kant. Dus voor een ribeye van 3 cm, bak je 3 minuten per kant. Laat het vlees wel altijd op kamertemperatuur komen, door het twee uur van tevoren uit de koelkast én verpakking te halen. Tip: blijf de steak tijdens het bakken bewegen.
Heb je een kernthermometer? Perfect! Hier zijn de ideale kerntemperaturen:

  • Rare: 50-52°C
  • Medium Rare: 53-55°C
  • Medium: 58-60°C

WELK RAS KIES JE?

Het runderras voor je ribeye kiezen is heel persoonlijk. Bij The Butchery hebben we prachtige ribeyes in elke prijsklasse, van Black Angus USDA PRIME tot exclusieve Japanse Wagyu Kagoshima. Wil je een goede prijs-kwaliteitverhouding? Kies dan voor de Aberdeen Angus uit Zuid-Amerika. Super smaakvol en ook te vinden in de beste steakhouses!

DE BESTE WIJN BIJ RIBEYE

Bij ribeye past een stevige rode wijn perfect, zeker in de winter. Denk aan een Cabernet Sauvignon, Zinfandel of Syrah, of een mooie Italiaanse wijn uit Piemonte of Toscane. Let erop dat de wijn voldoende tannines bevat – die breken het vet af, waardoor de smaken perfect samenkomen.

RIBEYE ONLINE KOPEN

Ribeye kopen bij The Butchery is super simpel. Waar je bij de slager vaak maar een paar opties hebt, kun je hier kiezen uit meer dan 15 verschillende rassen, van Japanse Wagyu tot Amerikaanse Black Angus en Oostenrijkse Simmentaler. Zo vind je altijd precies wat je zoekt, en dat voor elk budget.

RIBEYE BESTELLEN BIJ THE BUTCHERY

Als je bij The Butchery bestelt, ben je verzekerd van topkwaliteit. Of je nu kiest voor Black Angus uit de USA, Wagyu uit Australië of Aberdeen Angus uit Zuid-Amerika, de smaak en kwaliteit zijn altijd geweldig. En bestel je voor 11:00 uur? Dan heb je het dezelfde avond nog in huis, QuickFrozen voor het beste smaak- en voedingsstoffenbehoud!

ONLINE RIBEYE KOPEN

Van Hereford tot Simmentaler, Rubia Gallega tot Black Angus USA: bij The Butchery vind je de beste ribeyes van de beste rassen. Dit stuk vlees, gesneden uit de rib van het rund, heeft een heerlijke ronde vorm en is mooi doorregen met vet voor die extra malsheid. Ribeye is dan ook geliefd bij steakliefhebbers. Bestellen is eenvoudig: kies je steak, plaats je bestelling en ontvang ‘m zo snel mogelijk thuis!

Meest gekocht
ossenstaartsoep Ossenstaartsoep
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 4,99 4,49
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Vanavond in huis
14,99
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Vanavond in huis
5,99
Laden...