•  085 - 040 8044
    • Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
    • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
    • Kies zelf je leverdag

Dikke vleesribben LIVAR

Dikke vleesribben van het Limburgs kloostervarken. 

Lees meer
Land van Herkomst
Nederland
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Niet op voorraad
Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Gratis verzending v.a. € 75

Productinformatie

Wat zijn dikke vleesribben?

Dikke vleesribben, ook wel buikspareribs genoemd, lijken helemaal niet op de 'standaard' spareribs.. Vleesribben zijn eigenlijk speklappen met beentjes ertussen, super rijk aan smaak dus! Lekker ook om low&slow te bereiden, bijvoorbeeld op de BBQ. 

Voedingswaarde van rauwe dikke vleesribben per 100 gram

Energie (kJ) 1325 Koolhydraten (milligram) 0
Energie (kcal) 320 Vitamine B1 (milligram) 0,44
Eiwit (gram) 16,5 Vitamine B6 (milligram) 0,37
Vet (gram) 28,2 Vitamine B12 (milligram) 0,54
Verzadigde vetzuren (gram) 10,7 Vitamine D (microgram) 0,6
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 12,4 IJzer (milligram) 0,5
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) 3,4 Zink (milligram) 1,81
Transvetzuren (gram) 0,1 Natrium (milligram) 64
Cholesterol (milligram) 50,4

Bereidingswijze

Hoe bereid je dikke vleesribben?

Dikke vleesribben zijn superveelzijdig! Je kan ze bereiden op de BBQ, in de pan of in de oven! Ohja, en je kan ze in de snert doen als smaakmaker.. Wil je ze graag in de oven bereiden? Laat de oven dan voorverwarmen op 200 graden, marineer de ribben en plaats ze in een ingevette ovenschaal.. Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 graden en laat de ribben -afhankelijk van de dikte- minimaal een uur garen. Vergeet niet om de vleesribben tussendoor om te draaien.. Gebruik je kernthermometer als je 't helemaal goed wil doen. Hou dan een temperatuur aan van >70 graden..


Wat vind je van dit product?