The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Productinformatie
Dikke vleesribben van het Limburgs kloostervarken.
Wat zijn dikke vleesribben?
Dikke vleesribben, ook wel buikspareribs genoemd, lijken helemaal niet op de 'standaard' spareribs.. Vleesribben zijn eigenlijk speklappen met beentjes ertussen, super rijk aan smaak dus! Lekker ook om low&slow te bereiden, bijvoorbeeld op de BBQ.
Voedingswaarde van rauwe dikke vleesribben per 100 gram
Energie (kJ) | 1325 | Koolhydraten (milligram) | 0 |
Energie (kcal) | 320 | Vitamine B1 (milligram) | 0,44 |
Eiwit (gram) | 16,5 | Vitamine B6 (milligram) | 0,37 |
Vet (gram) | 28,2 | Vitamine B12 (milligram) | 0,54 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 10,7 | Vitamine D (microgram) | 0,6 |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 12,4 | IJzer (milligram) | 0,5 |
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 3,4 | Zink (milligram) | 1,81 |
Transvetzuren (gram) | 0,1 | Natrium (milligram) | 64 |
Cholesterol (milligram) | 50,4 |
Bereidingswijze
Hoe bereid je dikke vleesribben?
Dikke vleesribben zijn superveelzijdig! Je kan ze bereiden op de BBQ, in de pan of in de oven! Ohja, en je kan ze in de snert doen als smaakmaker.. Wil je ze graag in de oven bereiden? Laat de oven dan voorverwarmen op 200 graden, marineer de ribben en plaats ze in een ingevette ovenschaal.. Draai de temperatuur van de oven terug naar 180 graden en laat de ribben -afhankelijk van de dikte- minimaal een uur garen. Vergeet niet om de vleesribben tussendoor om te draaien.. Gebruik je kernthermometer als je 't helemaal goed wil doen. Hou dan een temperatuur aan van >70 graden..
Ingredienten