A5 Wagyu entrecote met citroen venkel risotto

Ingredienten

200 gram A5 BMS12 Wagyu entrecote
Zeezout en zwarte peper
Risotto
2 el Olijfolie
2 tenen Knoflook, fijngehakt
1 tl Venkelzaad
1/2 tl Chilivlokken (optioneel)
1,5 Venkelknollen (fijngesneden, takjes(loof) apart voor garnering)
400 gram Risottorijst (bijv. Arborio of Carnaroli)
1 Ui, fijngehakt
100 ml Droge witte wijn (bijv. Sauvignon Blanc)
1 liter Groentebouillon, warm (kip mag ook maar is vaak zouter)
1 Citroen (rasp en sap)
50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
80 gram Roomboter ongezouten in blokken
Zout en peper naar smaak
Parmezaan crisps
50 gram Parmezaanse kaas (extra, fijn geraspt)

Bereidingswijze

Een elegant gerecht voor bijzondere gelegenheden, waarin de frisse smaken van venkel en citroen samenkomen met de rijke boterige textuur van wagyu vlees, kort gegrild op een hete BBQ (of in een hete pan). De knapperige Parmezaan crisps maken het helemaal af. Perfect dus, voor een luxe diner thuis. Een recept van @fikkenenbikken met foto's van isabellehattink.nl 

A5 Wagyu entrecote

Voorbereiding van de venkel en specerijen

  • Stamp het venkelzaad en de chilivlokken fijn in een vijzel.
  • Verhit 1 el olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngestampte specerijen en knoflook toe en bak 1-2 minuten tot de aroma’s vrijkomen.
  • Voeg de fijngesneden venkel toe en bak 15 minuten tot deze zacht is. Zet apart. Niet teveel laten verkleuren.

Bereiding Parmezaan crisps 

  • Verwarm de grill voor op 180 graden.
  • Verdeel de Parmezaanse kaas in kleine hoopjes op een siliconen bakmat of bakpapier en grill ze tien minuten tot ze goudbruin zijn. Leg de kaas niet teveel op 1 hoop maar maak koekjes, er moet lucht zitten tussen de kaasraspjes anders loopt het dicht. Mijn advies is er eerst een paar te proberen. Dep ze na het bakken droog met keukenpapier. Het vet gaat er dan uit en je hebt dan betere koekjes

Bereiding Risotto

  • Verhit de resterende 1 el olijfolie in een grote pan. Fruit de ui tot deze zacht is. Roer de risottorijst erdoor en bak 1-2 minuten mee.
  • Voeg de witte wijn toe en laat het inkoken. Voeg daarna de bouillon in kleine porties toe, telkens roerend tot de vloeistof is opgenomen. Ga door tot de rijst zacht maar romig is (ongeveer 25-30 minuten).
  • Voeg de boter toe en laat dit oplossen.
  • Roer de gekookte venkel, citroenrasp, citroensap en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto. Breng op smaak met zout en peper. Dek af en houd warm.

Bereiding A5 Wagyu entrecote 

  • Verhit de Yakuniku BBQ op hoge temperatuur. Bestrooi de wagyu met zeezout en zwarte peper.
  • Grill de wagyu kort per kant en blijf draaien bij een hete grill en iets langer bij een iets minder hete grill.  dit stuk was niet super dik en heeft mij totaal 2 minuutjes gekost op hoog vuur. Wagyu is best vet dus weet dat je wel iets gaarder kan gaan dan je normaal doet. Laat even rusten.Serveren: Wagyu entrecote
  • Schep de risotto op borden en garneer met het venkelloof en Parmezaancrisps.Leg de plakjes wagyu er bovenop of ernaast.
  • Serveer direct en geniet van dit culinaire hoogstandje!

ENJOY!

 


Meest gekocht
Culinaire Jus Rode wijn
check-circle Morgen in huis
5,99
Droge worst
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 3,99 3,59
gepaneerde schnitzel livar Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
5,99