Braadworst Bootjes van de BBQ

Bereidingswijze

Wij zijn dol op braadworstjes, want je kunt er zo lekker mee variëren! Bovendien hebben we meer dan 15 smaken uit eigen Worstmakerij en die móet je echt eens geproefd hebben. Ambacht op z'n best.

Hier een recept van BBQ Junkie die hiervoor de mozzarella/basilicum/zontomaat worstjes gebruikte. Een ander worstje kan natuurlijk ook, want over smaak valt niet te twisten. Bovendien hebben we diverse braadworstjes in de aanbieding. Altijd handig om in de vriezer te hebben!

Bereiding Braadworst Bootjes

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Neem ondertussen de braadworsten en snijd de holle kant over de lengte in. Druk de worsten over de inkeping open en vorm een soort bootjes van de braadworsten.

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes en pak de pesto er bij. Vul ieder braadworst bootje met wat pesto en de zongedroogde tomaat.

Braadworst Bootjes op de BBQ

Is de BBQ op temperatuur? Leg de braadworsten dan op de BBQ, met de open kant naar boven uiteraard. Sluit de BBQ met deksel en gaar de braadworsten zo'n 8 tot 10 minuten.

Vul de braadworst boten nu met de geraspte mozzarella en sluit de BBQ wederom met de deksel. Gaar de worsten nog 5 minuten, tot de kaas mooi gesmolten is.

Haal de braadworst bootjes nu van de BBQ en serveer ze direct. Easy Peasy. 

ENJOY!
Bekijk alle Braadworstjes >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept