Toscaanse braadworst LIVAR
Wat is braadworst?
Braadworst is gemalen en gekruid gehakt in een darm gedrukt. Klinkt minder lekker dan het is. Braadworst wordt namelijk heel veel gegeten en dat is niet voor niets. Vooral in Duitsland is Bratwurst grenzeloos populair en dan het liefst in combinatie met zuurkool. Maar wij Nederlanders zijn ook dol op worst. Feitelijk is er geen verschil tussen verse worst en braadworst, behalve de vorm. Braadworst is bedoeld om - je raadt het al - te braden in de pan of op de BBQ. Dan wordt ie lekker sappig van binnen en knapperig van buiten. Een braadworst is sowieso heel smaakvol, maar Toscaans gekruid én van LIVAR zit je helemaal goed!
Toscaanse braadworst - Limburgs Kloostervarken
Deze braadworst komt van LIVAR, ook wel bekend als Limburgs Kloostervarken. De oorsprong van LIVAR varkens ligt - de naam zegt het al - op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt, waar de dieren liefdevol werden verzorgd door monniken en zich konden uitleven in de kloostertuinen. Vandaag de dag komen LIVAR varkens uiteraard niet allemaal van Abdij Lilbosch, maar wél nog altijd van de mooiste scharrelboerderijen. De eisen die zijn gesteld aan dierenwelzijn worden alleen maar scherper aangesteld door LIVAR en de dieren kennen stuk voor stuk een eerlijke herkomst. Ook de Dierenbescherming en Stichting Wakker Dier zijn enthousiast en hebben LIVAR bekroond met 3* Beter Leven. Het goede leven van Livar varkens proef je! Het vlees is mooi doorregen met vet en laat vet nu net de smaakdrager van vlees zijn. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met braadworst van LIVAR zit je dus zeker snor!
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingrediënten
specerij 97% [zout, sucrose, tomaat, aroma, aroma (rook), zuurteregelaar: E262, karamel (glucosestroop, sucrose), maltodextrine, antioxidant: E301, E300], varkensvlees 2%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 885.04 |
Energie (kcal) | 211.73 |
Vet (g) | 2.10 |
Verzadigd vet (g) | 0.33 |
Koolhydraten (g) | 40.98 |
Suikers (g) | 33.17 |
Vezels (g) | 3.71 |
Eiwitten (g) | 5.24 |
Zout (g) | 37.32 |
Toscaanse braadworst LIVAR
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
Wat is braadworst?
Braadworst is gemalen en gekruid gehakt in een darm gedrukt. Klinkt minder lekker dan het is. Braadworst wordt namelijk heel veel gegeten en dat is niet voor niets. Vooral in Duitsland is Bratwurst grenzeloos populair en dan het liefst in combinatie met zuurkool. Maar wij Nederlanders zijn ook dol op worst. Feitelijk is er geen verschil tussen verse worst en braadworst, behalve de vorm. Braadworst is bedoeld om - je raadt het al - te braden in de pan of op de BBQ. Dan wordt ie lekker sappig van binnen en knapperig van buiten. Een braadworst is sowieso heel smaakvol, maar Toscaans gekruid én van LIVAR zit je helemaal goed!
Toscaanse braadworst - Limburgs Kloostervarken
Deze braadworst komt van LIVAR, ook wel bekend als Limburgs Kloostervarken. De oorsprong van LIVAR varkens ligt - de naam zegt het al - op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt, waar de dieren liefdevol werden verzorgd door monniken en zich konden uitleven in de kloostertuinen. Vandaag de dag komen LIVAR varkens uiteraard niet allemaal van Abdij Lilbosch, maar wél nog altijd van de mooiste scharrelboerderijen. De eisen die zijn gesteld aan dierenwelzijn worden alleen maar scherper aangesteld door LIVAR en de dieren kennen stuk voor stuk een eerlijke herkomst. Ook de Dierenbescherming en Stichting Wakker Dier zijn enthousiast en hebben LIVAR bekroond met 3* Beter Leven. Het goede leven van Livar varkens proef je! Het vlees is mooi doorregen met vet en laat vet nu net de smaakdrager van vlees zijn. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met braadworst van LIVAR zit je dus zeker snor!
Hoe bak je een braadworst?
Een braadworst is eenvoudig te bereiden, om en om in een braadpan. Even wellen in water kan voorkomen dat de saucijs knapt, maar die gewoonte lijkt een soort van ouderwets. Uiteraard draai je een saucijs met een tang en niet door er met een vork in te prikken. Dan verliest het vlees zijn vocht en dat is zonde. Braadworstjes doen het natuurlijk ook super op de BBQ of gril!
In het kort
Grillen/BBQ: Zo'n 8 minuten op 180 - 200 graden of een hete grillpan [tussendoor omdraaien]
Bakken: 10 minuten zacht braden in olie, roomboter of ghee [tussendoor omdraaien]
Sous vide: 1 uur op 65C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingrediënten
specerij 97% [zout, sucrose, tomaat, aroma, aroma (rook), zuurteregelaar: E262, karamel (glucosestroop, sucrose), maltodextrine, antioxidant: E301, E300], varkensvlees 2%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 885.04 |
Energie (kcal) | 211.73 |
Vet (g) | 2.10 |
Verzadigd vet (g) | 0.33 |
Koolhydraten (g) | 40.98 |
Suikers (g) | 33.17 |
Vezels (g) | 3.71 |
Eiwitten (g) | 5.24 |
Zout (g) | 37.32 |