Toscaanse braadworst LIVAR

Toscaanse braadworst van het Limburgs Kloostervarken.

Lees meer
Pas Toscaanse braadworst LIVAR aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Dag- of avondlevering
  • Gratis verzending v.a. € 75
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Wat is braadworst?

Braadworst is gemalen en gekruid gehakt in een darm gedrukt. Klinkt minder lekker dan het is. Braadworst wordt namelijk heel veel gegeten en dat is niet voor niets. Vooral in Duitsland is Bratwurst grenzeloos populair en dan het liefst in combinatie met zuurkool. Maar wij Nederlanders zijn ook dol op worst. Feitelijk is er geen verschil tussen verse worst en braadworst, behalve de vorm. Braadworst is bedoeld om - je raadt het al - te braden in de pan of op de BBQ. Dan wordt ie lekker sappig van binnen en knapperig van buiten. Een braadworst is sowieso heel smaakvol, maar Toscaans gekruid  én van LIVAR zit je helemaal goed!

Toscaanse braadworst - Limburgs Kloostervarken

Deze braadworst komt van LIVAR, ook wel bekend als Limburgs Kloostervarken. De oorsprong van  LIVAR varkens ligt - de naam zegt het al - op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt, waar de dieren liefdevol werden verzorgd door monniken en zich konden uitleven in de kloostertuinen. Vandaag de dag komen LIVAR varkens uiteraard niet allemaal van Abdij Lilbosch, maar wél nog altijd van de mooiste scharrelboerderijen. De eisen die zijn gesteld aan dierenwelzijn worden alleen maar scherper aangesteld door LIVAR en de dieren kennen stuk voor stuk een eerlijke herkomst. Ook de Dierenbescherming en Stichting Wakker Dier zijn enthousiast en hebben LIVAR bekroond met 3* Beter Leven. Het goede leven van Livar varkens proef je! Het vlees is mooi doorregen met vet en laat vet nu net de smaakdrager van vlees zijn. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met braadworst van LIVAR zit je dus zeker snor! 


Bereidingswijze

Hoe bereid je braadworst?

Aan de braadworst hoef je niets meer te doen voordat ie de pan ingaat. Schroei de worst dicht in de hete boter, draai vervolgens het vuur wat lager en braad de worst in ongeveer 12 tot 15 minuten gaar. Let er bij 't bakken op dat je de worst niet met een vork inprikt, gebruik daarom een tang. 


Wat vind je van dit product?