Gepaneerde varkenshaas met pistachesaus en gekarameliseerde witlof

Ingredienten

Voor de varkenshaas1 hele varkenshaas50 g bloem1 ei, losgeklopt50 g paneermeel2 theelepels kant-en-klare Italiaanse kruidenmixZonnebloemolie, om te bakkenVoor de pistachesaus50 g gepelde pistachenoten, ongezouten10 g verse peterselie10 g boter125 ml kookroomZout en peper, naar smaakVoor de gekarameliseerde witlof4 stronken witlof25 g boter1 eetlepel honing2 eetlepels balsamicoazijnOlijfolie, om te bakken
Thuis uit eten is een feestje met dit gerecht van @vurigekolen. Niet al te ingewikkeld en met een waanzinnige saus die de varkenshaas een extra boost geeft. En een krokant jasje is altijd een goed idee natuurlijk.

Bereiding krokante varkenshaas

Haal de varkenshaas door de bloem, losgeklopt ei en Italiaans gekruid paneermeel. Verhit zonnebloemolie in een pan en bak de varkenshaas rondom goudbruin. Leg de varkenshaas daarna op een ovenrooster en laat verder garen in een voorverwarmde oven op 160 °C tot een kerntemperatuur van 60 graden is bereikt.

Bereiding witlof

Snijd de witlof in de lengte doormidden en verwijder indien nodig de harde kern. Verhit boter of olijfolie in een pan en leg de witlof met de snijkant naar beneden. Laat zachtjes bakken tot het begint te kleuren, voeg een scheut balsamicoazijn en honing toe, en laat karamelliseren. Houd warm op laag vuur.

Bereiding pistache saus

Voor de saus maal je gepelde pistachenoten en peterselie fijn in een vijzel. Smelt een klontje boter in een pan, voeg het pistache-peterseliemengsel toe en laat kort meebakken. Voeg kookroom toe en laat zachtjes inkoken tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
 
Garneer met extra gehakte pistachenoten en een beetje verse peterselie.

gepaneerde varkenshaas

ENJOY!

Meest gekocht
kipschnitzel scharrel
check-circle Morgen in huis
9,99
Braadworst LIVAR chorizo Chorizo Braadworst LIVAR
check-circle Morgen in huis
8,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Morgen in huis
3,99