Honey St. Louis Ribs

Bereidingswijze

Varken en zoete smaken zijn fantastisch samen. Voeg hier nog wat smoke flavor aan toe en je hebt een winnend recept!
 
Waarom mensen spareribs zouden kapot garen in een pan en in de oven gooien is voor mij [Jeremy] echt een mysterie. Ik hou van smokey ribs en dat mag best even tijd kosten. Leuk juist! 
 
Let op, begin wel met echt goede ribs. En dus niet die dunne dingen van de supermarkt. Nee nee, jij wilt flinke ribs eten en dan kun je bijvoorbeeld voor onze St. Louis style ribs kiezen. Die zijn perfect voor een mooie low&slow bereiding en gelijkmatige garing. 

Bereiding Honey St.Louis Ribs 

  • Verwarm de BBQ voor op 135C en maak de ribben schoon door de kleine ribben aan de zijkant eraf te snijden.
  • Je kunt de bovenkant - het stuk van de borstbeen - er ook op laten zitten, hier zit best veel vlees aan nog. Zelf snij ik het er altijd af om mooie rechte ribs te maken. But you do you.
  • Smeer de ribs in met mosterd en gebruik dan de honey rub. Je kunt uiteraard allerlei rubs properen, iets met een beetje spice is ook altijd lekker. Kwestie van smaak. Ik ging dus deze keer voor sweet!
  • Plaats op de BBQ en doe de eerste 2 uur niets. Check de ribs na twee uur en spray eventueel met appelciderazijn op de droge plekken.
  • Wanneer de ribs boven de 72C zijn kunnen ze worden gerold in butcher paper samen met de boter en honing.
  • Gaar nu nog 2 uur of totdat een kerntemperatuur bereikt is van minimaal 94C of totdat de ribs zacht aanvoelen.
  • Haal de ribs uit het papier en plaats terug op de smoker. Gebruik het vocht vanuit het  butcher paper om de ribs nog even af the glazen voor die echte shine. Laat de ribs nog zo'n 30min garen zodat de glaze blijft plakken en dan mag je aanvallen!
Enjoy!
Bekijk alle spareribs >>

 

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept