Iberico ribs met cola BBQ saus

Ingredienten

1-2 personen
2 racks Iberico ribs
BBQ rub
Olie
Cola BBQ saus
250 ml Ketchup
250 ml Cola
2 el Worcestershire saus
1 el Hot sauce
1 el Bruine suiker
1 el BBQ rub

Bereidingswijze

Truth be told was ik [Jeremy] nooit mega fan van Iberico ribs. Ze zijn wat vetter dan de BBQ ribs en iets minder dikbevleesd. Ik bereidde deze ribs in het verleden net als elke andere rib, eerst 3 uur smoken en dan wikkelen in butcher paper of folie.
 
Maar vandaag besloot ik de ribs eens helemaal nude te garen, en daarmee bedoel ik dus dat ik de ribs niet ingewikkeld heb. En zo zie je maar, je kan altijd iets nieuws leren want ze waren echt fantastisch! Overtollige vet smelt weg en de echte smaak van Iberico komt naar boven. Aanrader!
 
Dat gezegd hebbende... voel je vrij om gewoon te kiezen voor BBQ ribs of st. Louis ribben. De cola BBQ saus is een hit op zich!

Bereiding Iberico ribs met cola BBQ saus 

  • Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs met een beetje keukenpapier. Smeer de ribs ik met een dunne laag olie en bedek volledig in BBQ rub
  • Plaats op de smoker op 120C
  • Maak ondertussen de BBQ saus door alle ingrediënten in een pan te doen en langzaam aan de kook te brengen voor zo'n 20 minuten
  • Spray de ribs met een mengsel van 50/50 cola en water na de eerste drie uur en herhaal dit proces elk uur totdat de ribs gaar zijn.
  • Het gehele proces duurt zo'n 4 tot 5 uur of totdat de ribs zacht en tender zijn.
  • Glaze de ribs met de cola BBQ saus en plaats terug op de smoker nog eens 20 minuten zodat de cola saus goed blijft plakken.
  • Easy does it... Klaar zijn je ribs!
Enjoy!