Noedels met kip en groenten uit de wok

Ingredienten

Voor de wokschotel
600 gram Kippendijfilet, in reepjes
150 gram Witte kool, fijngesneden
½ Winterpeen, julienne gesneden
1 Rode paprika, in reepjes
1 grote Ui, in halve ringen
3 teentjes Knoflook, fijngehakt
1–2 Rode chilipepers, fijngehakt (naar smaak)
1 bosje Lente-ui, in schuine ringen
600 gram Woknoedels
Neutrale olie met hoog rookpunt (zoals zonnebloem- of arachideolie)
Voor de woksaus
2 el Oestersaus
2 el Ponzu (citrus sojasaus)
1 el Lichte sojasaus
1 el Donkere sojasaus
1 el Rijstsiroop of honing
1 tl Maizena

Benodigdheden

  • Wok (alternatief grote gietijzeren skillet)
  • Wokbrander (alternatief Fornuis of BBQ met zijbrander)

Bereidingswijze

Wokken is rock-‘n-roll op hoog vuur. Alles draait om snelheid, hitte en een intense smaken. Geen gedoe, gewoon knallen. In deze wokschotel combineert Siebe Grijpma van @bbqmoods malse kippendijreepjes met knapperige groenten en eiernoedels. Een hartige, lichtzoete saus met een pittige bite maakt het smaakpalet compleet. We gebruiken: oestersaus, ponzu, chili en knoflook. 

Samenvatting recept noedels met kip

Bereiding: Wok – hoge directe hitte
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Voorbereiding wokgroenten

Zorg dat je alle ingrediënten alvast fijn hebt gesneden en in aparte bakjes hebt gedaan. Als we eenmaal aan het wokken zijn gaat alles razendsnel en heb je geen tijd om nog te snijden of prepareren. 

wokgroenten

Woksaus maken

Meng alle ingrediënten voor de saus in een kommetje. Roer de maizena goed door zodat er geen klontjes in zitten en zet daarna apart.

Noedels koken

Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking (ongeveer 4 minuten). Giet af en spoel direct koud af om doorgaren te voorkomen. Laat goed uitlekken en zet vervolgens apart.

Wok heet stoken

Verhit je wok op hoog vuur tot hij een beetje begint te roken. Voeg een royale scheut olie toe. Ik gebruik rijstolie of arachide (pinda) olie om te wokken.

Kippendij wokken

Bak de kip in delen (niet overlappen) tot deze rondom goudbruin en gaar is. Haal uit de pan en zet apart.

Groenten wokken

Voeg opnieuw wat olie toe. Roerbak de ui, knoflook en chili voor ongeveer 30 seconden. Voeg daarna kool, wortel en paprika toe. Roerbak op hoog vuur zo’n 3-4 minuten tot ze nog net knapperig zijn.

Wokgroenten

Kip terug in de pan

Doe de gebakken kip terug bij de groenten en roer alles goed door. Als alles goed gemengd is, zet je het vuur wat lager om aanbranden te voorkomen.

Noedels & saus erbij

Voeg nu de noedels en de saus toe. Roerbak tot alles goed gemengd is en de saus de ingrediënten omhult. Is het wat te dik? Voeg een klein scheutje water toe. Proef of je nog wat zout of peper toe wilt voegen.

Afmaken met lente-ui

Doe het vuur uit en roer op het laatste moment de lente-ui erdoorheen voor een frisse bite.

Serveren noedels met kip

Serveer direct uit de wok in diepe borden of kommen. Werk eventueel af met extra chilipeper, crispy chili oil of een kneepje limoen. Dit gerecht staat ook als een huis naast gegrilde kipspiesjes of Aziatisch gemarineerde ribbetjes.

noedels met kip

ENJOY!


Meest gekocht
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Morgen in huis
3,99
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
kipschnitzel scharrel
check-circle Morgen in huis
9,99