Kipfilet Polderhoen

Kipfilet. Wat moet je erover zeggen? Iedereen weet voor zichzelf wel wat 'ie met een kipfiletje aan moet. Wél vind ik het belangrijk dat je weet waar de kip vandaan komt. Kiloknallers en plofkippen kunnen eigenlijk écht niet meer, met alles wat we tegenwoordig weten. Kies bewust en eet desnoods een dagje minder vaak vlees!
Bert-Jan Lantinga
Wat is kipfilet?
Kipfilet is vlees afkomstig van het borstdeel van de kip en is misschien wel één van de meest gegeten vleessoorten in Nederland, zo niet ter wereld. Niet zo vreemd ook: het is mager, licht verteerbaar en multi-inzetbaar. Kipfilet doet het immers goed in curry's, salades, wokgerechten, noem maar op. Een kip heeft één borst en dus ook maar één filet, maar die bestaat wel uit twee delen. Kipfilet zoals je die waarschijnlijk kent uit de supermarkt of van je lokale slager is dus eigenlijk een halve filet. Dat betekent dus ook dat kipfilet waarschijnlijk zeldzamer is dan je denkt. Blijf dus maar weg van de kiloknallers en kies lekker voor eerlijke Polderhoen, uiteraard een scharrelras. Weet je tenminste zeker dat de kip een goed leven heeft gehad en dat komt de smaak dan ook weer ten goede!
Ingredienten
kipfiletVoedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 430.54 |
Energie (kcal) | 103.00 |
Vet (g) | 1.30 |
Verzadigd vet (g) | 0.40 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.80 |
Zout (g) | 0.30 |
Kipfilet Polderhoen
+ Lekker makkelijk
+ Altijd lekker
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt

Kipfilet. Wat moet je erover zeggen? Iedereen weet voor zichzelf wel wat 'ie met een kipfiletje aan moet. Wél vind ik het belangrijk dat je weet waar de kip vandaan komt. Kiloknallers en plofkippen kunnen eigenlijk écht niet meer, met alles wat we tegenwoordig weten. Kies bewust en eet desnoods een dagje minder vaak vlees!
Bert-Jan Lantinga
-
Productinformatie
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Kipfilet. Wat moet je erover zeggen? Iedereen weet voor zichzelf wel wat 'ie met een kipfiletje aan moet. Wél vind ik het belangrijk dat je weet waar de kip vandaan komt. Kiloknallers en plofkippen kunnen eigenlijk écht niet meer, met alles wat we tegenwoordig weten. Kies bewust en eet desnoods een dagje minder vaak vlees!
Bert-Jan Lantinga
Wat is kipfilet?
Kipfilet is vlees afkomstig van het borstdeel van de kip en is misschien wel één van de meest gegeten vleessoorten in Nederland, zo niet ter wereld. Niet zo vreemd ook: het is mager, licht verteerbaar en multi-inzetbaar. Kipfilet doet het immers goed in curry's, salades, wokgerechten, noem maar op. Een kip heeft één borst en dus ook maar één filet, maar die bestaat wel uit twee delen. Kipfilet zoals je die waarschijnlijk kent uit de supermarkt of van je lokale slager is dus eigenlijk een halve filet. Dat betekent dus ook dat kipfilet waarschijnlijk zeldzamer is dan je denkt. Blijf dus maar weg van de kiloknallers en kies lekker voor eerlijke Polderhoen, uiteraard een scharrelras. Weet je tenminste zeker dat de kip een goed leven heeft gehad en dat komt de smaak dan ook weer ten goede!
Ingredienten
kipfiletVoedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 430.54 |
Energie (kcal) | 103.00 |
Vet (g) | 1.30 |
Verzadigd vet (g) | 0.40 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 22.80 |
Zout (g) | 0.30 |