Pork Cheek Tacos

Ingredienten

4 taco's
200 gram Iberico slices varkenswangen
4 Kleine taco's
3 eetlepels BBQ saus
1 eetlepel BBQ rub
2 blokjes Rookhout appel
Coleslaw
100 gram Fijngesneden wortel
100 gram Fijngesneden witte kool
2 eetlepels Jalapeno mayonaise

Bereidingswijze

Pork cheeks, oftewel varkenswangen; het klinkt spannender dan het smaakt. Varkenswangen zijn perfect om te stoven, zitten ramvol smaak, zijn na een low & slow sessie enorm mals en als je bijvoorbeeld kiest voor onze Ibérico sliced varkenswangen, ga je zonder al teveel moeite echt een smaaksensatie beleven. Houd dit recept van Robert / @vurigekolen aan en je hebt onmiskenbaar een nieuwe BBQ favoriet! 
 
Bereiding Pork cheeks
 
Wrijf de varkenswangen in met de BBQ rub.Rook de varkenswangen in een aluminium bakje voor 1 uur op 120 graden Celsius. Smeer de varkenswangen in met de BBQ saus en grill ze nog een kwartiertje.
 
Bereiding taco's
Vang het vet op dat vrijkomt tijdens het grillen van de varkenswangen en meng dit met een theelepel BBQ rub. Gebruik dit vet om de taco's te bakken in de pan.
 
Serveren taco's
Meng de fijngesneden wortel met de witte kool en de jalapeno mayonaise. Plaats een portie varkenswangen op elke taco.
Voeg wat coleslaw toe.
 
Pork cheek taco's
 
Kind kan de was doen! 
ENJOY!